10-01-2011 Γιώργος ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

basilakopoulos 10-1-2011Πρόεδρος Ομοσπονδίας

Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος

τ.Πρόεδρος FIBA

"Αθλητισμός στίς Σύγχρονες Κοινωνίες᾿

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Σ.Φ.Κ.Πιερικός -Αρχέλαος

-Σ.Φ.Κ. Κατερίνη 2008

-Βατανειακός

 

Παρουσία πλήθους τοπικών πολιτικών και αθλητικών παραγόντων, του γ.γ. της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη, του πρώτου αντιπροέδρου της ΕΟΚ και προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη, των  μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας, Κώστα Παρίση, Σάββα Λόρτου και Χριστόδουλου Οικονομίδη και του προέδρου της επιτροπής νέων της FIBA Europe Αρη Ζώη, καθώς και αρκετού κόσμου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρου του Δήμου Κατερίνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της σχολής γονέων-ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, η ομιλία του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου με θέμα «Αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες».

 

 

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέλυσε την έννοια της λέξης αθλητισμός. «Είναι ένα σύνολο αρχών, θέσεων, αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο και προσπαθεί να τον ανεβάσει σε υψηλό κοινωνικό επίπεδο. Είναι κοινωνικό και όχι οικονομικό αγαθό. Η εμπορευματοποίησή του οδηγεί σε φαινόμενα όπως η βία, το ντόπινγκ και ο τζόγος. Ο τελευταίος που δεν διαχωρίζεται σε νόμιμο και παράνομο, οδηγεί στο μονοπώλιο του ποδοσφαίρου περιθωριοποιώντας τα υπόλοιπα αθλήματα. Σε όλα αυτά πρέπει να αντισταθούμε».

basilakopoulos 10-1-2011

basilakopoulos 10-1-2011
Για την ανώνυμες εταιρίες τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι οι ανώνυμες εταιρίες δεν είναι λύση. Πρέπει να ζητάμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».
Για την ΕΟΕ δήλωσε ότι δεν υπάρχει και ουσιαστικά είναι παράρτημα της ΔΟΕ. «Η προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων γίνεται από τις Ομοσπονδίες και δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω. Ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην οικονομική κρίση ήταν και η διοργάνωση των αγώνων αυτών στην Ελλάδα το 2004, το είχα αναφέρει νωρίτερα και όλοι με κατηγορούσαν. Το ίδιο θα συμβεί και με τους Μεσογειακούς αγώνες, που είναι οι πιο υποβαθμισμένοι και εμείς τους διοργανώνουμε. Πιστεύω ότι πρέπει να τους δώσουμε πίσω».

basilakopoulos 10-1-2011

basilakopoulos 10-1-2011

basilakopoulos 10-1-2011

basilakopoulos 10-1-2011

basilakopoulos 10-1-2011
Τέλος ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Γιώργο Βασιλακόπουλο ευχαριστώντας τον για την προσπάθειά του για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου. Ακόμη τον πρόεδρο της ΕΟΚ τίμησαν ο Πιερικός Αρχέλαος δια του προέδρου του Απόστολου Πόδα, ο γραμματέας του συλλόγου φίλων Ιστορίας Πιερικού Γιώργος Λάλας και ο πρόεδρος της σχολής γονέων-ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Κώστας Κορομπίλης.

basilakopoulos 10-1-2011 016

basilakopoulos 10-1-2011 023