20-3-2023 Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός "Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε'... 202 χρόνια από τον μαρτυρικό Θάνατό του".

Γρηγόριος ο Ε’:  •	«Δια τούτο είμαι Πατριάρχης, όπως σώσω τον τόπο μου. Ο θάνατος μου ίσως επιφέρει μεγαλυτέρα ωφέλεια από την ζωή μου» Δημήτριος Μεταλληνός:  •	Ο Γρηγόριος ο Ε΄ήταν Εθνάρχης! Αρχηγός των Ρωμιών. •	Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική. Ήταν ο ξεσηκωμός ενός ολόκληρου Έθνους. •	Το ράσο ήταν πάντοτε σημαία της Επανάστασης.Διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου

Θέμα: "202 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου τού Ε΄".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/0HMPGxtlWm4

.

.

Γρηγόριος ο Ε’:

 • «Δια τούτο είμαι Πατριάρχης, όπως σώσω τον τόπο μου. Ο θάνατος μου ίσως επιφέρει μεγαλυτέρα ωφέλεια από την ζωή μου»

Δημήτριος Μεταλληνός:  

 • Ο Γρηγόριος ο Ε΄ήταν Εθνάρχης! Αρχηγός των Ρωμιών.
 • Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική. Ήταν ο ξεσηκωμός ενός ολόκληρου Έθνους.
 • Το ράσο ήταν πάντοτε σημαία της Επανάστασης.
 • Ο Γρηγόριος Ε΄ κρατάει ισορροπίες σε μια Αυτοκρατορία που το πρώτο κεφάλι που κινδυνεύει είναι του Πατριάρχη.

Γρηγόριος ο Ε’:  •	«Δια τούτο είμαι Πατριάρχης, όπως σώσω τον τόπο μου. Ο θάνατος μου ίσως επιφέρει μεγαλυτέρα ωφέλεια από την ζωή μου» Δημήτριος Μεταλληνός:  •	Ο Γρηγόριος ο Ε΄ήταν Εθνάρχης! Αρχηγός των Ρωμιών. •	Η Επανάσταση δεν ήταν ταξική. Ήταν ο ξεσηκωμός ενός ολόκληρου Έθνους. •	Το ράσο ήταν πάντοτε σημαία της Επανάστασης.

Με την τελευταία εκδήλωση της για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 και με αφορμή τα 202 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Εθνοιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄ ολοκλήρωσε η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης το μεγάλο αφιέρωμα της στα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Επίσημος ομιλητής και καλεσμένος ο Διδάσκων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Δρ. Δημήτριος Μεταλληνός, ο οποίος με λόγο ζωντανό και «ανατρεπτικό» αρκετές φορές καθήλωσε το ακροατήριο πραγματευόμενος τη ριζική διαφορά μεταξύ μυθιστορίας και ιστορικής επιστήμης στηριζόμενος στο παράδειγμα του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄.

13-3-2023 Dr. Pano Krokos Churchill. "O παππούς μου ... sir Winston Churchill".

 Dr. Pano Kroko Churchill στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης: Η απελευθέρωση της Ελλάδος από το κομμουνιστικό μπλόκ δεν θα γινόταν χωρίς την παρέμβαση της μητέρας μου Δήμητρας Πετρόπουλος στον Winston Churchill! Γενικός Ιατρός - Συγγραφέας   

Θέμα: "Ο παππούς μου ... Sir Winston Churchill" 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εκπαιδευτήρια "ΠΛΑΤΩΝ"

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/lPMrKPlSlIc

.

 

        Dr. Pano Kroko Churchill στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Η απελευθέρωση της Ελλάδος από το κομμουνιστικό μπλόκ δεν θα γινόταν χωρίς την παρέμβαση της μητέρας μου Δήμητρας Πετρόπουλος στον Winston Churchill!
 • Δήμητρα Kroko Churchill στον Churchill: Αν αφήσεις να καταστραφεί το λίκνο της Δημοκρατίας, αυτό θα σημάνει και το τέλος της μητέρας των Δημοκρατικών Κοινοβουλίων!
 • Δέσμευση του Winston Churchill: Υπόσχομαι να κάνω τα αδύνατα δυνατά για την χώρα των απογόνων του Λεωνίδα, του Αχιλλέα και του Αθανάσιου Διάκου! Και το έκανε στην Συμφωνία της Γιάλτας την 11-2-1945.
 • Dr. Pano Kroko Churchill: Μίλησα με τον Μανώλη Γλέζο στις Βρυξέλλες για την επιχείρηση της ανατινάξεως του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια τα Χριστούγεννα του 1944. Παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση ήταν πλήρη αποτυχία!!! Πυροδοτήσαμε πολλές φορές το μηχανισμό ανάφλεξης αλλά δεν έγινε τίποτα. Οι κομμουνιστές επιχείρησαν 5 αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας του παππού μου Winston Churchill!
 • Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι μάρμαρα είναι τα κόκκαλα των Ελλήνων, όχι των Γραικών, αλλά των Ελλήνων και ανήκουν εις την Ιστορία.

                                                  Ο εγγονός του Winston Churchill o οποίος μένει μόνιμα στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Γενικός ιατρός – Συγγραφέας Dr. Panos Krokos – Churchill ο επίσημος ομιλητής της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 19:00 και μίλησε για την θαυμαστή ιστορία της μητέρας του (νύφης του Churchill) Δήμητρας Πετρόπουλος αλλά και για τον παππού του Sir Winston Churchill. Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ». Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν χορωδιακά τραγούδια από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Canto Olympus» υπό την Διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καρυοφυλλίδη.                                                                        

            Παρά την σφοδρή επιθυμία του ομιλητή Dr. Pano Kroko Churchill να βρίσκεται στην Κατερίνη για την ομιλία του με θέμα: «Ο παππούς μου … Sir Winston Churchill», λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς του τον κράτησαν στο Σιάτλ της Αμερικής από όπου με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας τον απόλαυσαν οι φίλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου την Δευτέρα 13-3-2023 να μιλά άριστα ελληνικά και να αποδεικνύει το αληθές του πλούσιου βιογραφικού του.

6-3-2023 Ανδρέας Κούκος «Η σύγκρουση του Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων»

Μια υπέροχη, μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Η σύγκρουση του Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα 6-3-2023 στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας «Ιωάννης Καποδίστριας» Νομικό & Ιστορικό Ανδρέα Κούκο.Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας «Ιωάννης Καποδίστριας» 

Νομικός - Ιστορικός 
ΘΕΜΑ: «Η σύγκρουση του Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/Q0_Vc4FPzqE

.

Ανδρέας Κούκος για τον Καποδίστρια:

 • Θα σηκώσω τον σταυρό του μαρτυρίου έως τέλους…(Απάντηση του Καποδίστρια στον μεγάλο ευεργέτη και φιλέλληνα Γαβριήλ Εϋνάρδο)
 • Πρώτα πρέπει μορφώσουμε Έλληνες και μετά να Ιδρύσουμε την Ελλάδα.
 • Τίς μέρες που έπεφτε το Μεσολόγγι το 1826 η Ρωσία και η Αγγλία διαπραγματεύονταν ημιαυτονομία του Ελληνικού κράτους.
 • Την ημέρα της δολοφονίας του 20 πληρωμένοι δολοφόνοι κυκλοφορούσαν στο Ναύπλιο, στην πλειοψηφία τους Έλληνες!
 • Οι μεγάλοι νεκροί, πάντα ακούν…αρκεί να θέλεις και να μπορείς να τους ακούσεις!

Μια υπέροχη, μοναδική και άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα: «Η σύγκρουση του Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δευτέρα 6-3-2023 στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου Κατερίνης οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας «Ιωάννης Καποδίστριας» Νομικό & Ιστορικό Ανδρέα Κούκο.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» με 5 υπέροχα τραγούδια αφιερωμένα στην Εθνική μας Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου όπως Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, δέκα παλληκάρια και ο χορός του Ζαλόγγου υπό την διεύθυνση του κ. Πάτροκλου Παπαγιάννη.

Την έναρξη της εκδήλωσης ξεκίνησε η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» με 5 υπέροχα τραγούδια αφιερωμένα στην Εθνική μας Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου όπως Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, δέκα παλληκάρια και ο χορός του Ζαλόγγου υπό την διεύθυνση του κ. Πάτροκλου Παπαγιάννη.

Ο Καποδίστριας ως ακόλουθος της  Ρωσικής πρεσβείας στην Βιέννη το 1811 θέτει το Ελληνικό ζήτημα με κατάθεση υπομνήματος για καλυτέρευση της ζωής των σκλαβωμένων Ελλήνων. Η Αυστριακή αστυνομία με εντολή του Μέττερνιχ παρακολουθεί τις κινήσεις του! Παραιτείται από Υπουργός Εξωτερικών αφού είχε πάρει μακρά αναρρωτική άδεια και από την Ελβετία προσπαθεί να βοηθήσει τους Έλληνες. Συγκεντρώνει 400.000 γαλλικά φράγκα από φίλους του στην Ελβετία και υποθηκεύει όλη την κτηματική του περιουσία στην Κέρκυρα για τον αγώνα.

20-2-2023 π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος. "Αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Σιατίστης κυρό ΠΑΥΛΟ

Οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου απόλαυσαν μια υπέροχη πνευματική βραδιά με την έξοχη ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φθιώτιδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης και ήταν ένα «Αφιέρωμα στο μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό ΠΑΥΛΟ» με αφορμή τα 4 χρόνια από την εκδημία του.Πρωτοσύγκελλος Ι.Μ. Φθιώτιδος

ΘΕΜΑ:

"Αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κυρό ΠΑΥΛΟ"

(4 χρόνια από την εκδημία του.)

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/B1P3Y58LzEM

.

 • Η κάθε ημέρα του ήταν πρόβα θανάτου. Είχε φύγει, προτού φύγει.
 • Είχε απουσία φθόνου. Ο φθόνος κτυπάει λαϊκούς και κληρικούς!
 • Αν ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος να γίνει Θεός, τότε είναι ένα ζώο που τρώει σανό και προορισμένο να πεθάνει.
 • Η πραγματική σχέση στον γάμο είναι σταυροαναστάσιμη.
 • Η πραγματική εορτή του ανθρώπου είναι η έξοδος του. Αυτό εορτάζουμε και όχι την γέννηση.
 • Εκκλησιαστικός άνθρωπος είναι αυτός που ζει το μυστήριο της Εκκλησίας. Είναι ο σταυρωμένος άνθρωπος. Εάν δεν είναι σταυρωμένος, θα … σταυρώνει τούς άλλους.

 

Οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου απόλαυσαν μια υπέροχη πνευματική βραδιά με την έξοχη ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φθιώτιδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης και ήταν ένα «Αφιέρωμα στο μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό ΠΑΥΛΟ» με αφορμή τα 4 χρόνια από την εκδημία του.

Οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου απόλαυσαν μια υπέροχη πνευματική βραδιά με την έξοχη ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φθιώτιδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης και ήταν ένα «Αφιέρωμα στο μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό ΠΑΥΛΟ» με αφορμή τα 4 χρόνια από την εκδημία του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της ΓΕΧΑ Κατερίνης με τους επίκαιρους ύμνους του Τριωδίου που έψαλλε και προετοίμασε το πολυπληθές ακροατήριο για την ομιλία του π. Εφραίμ.

            Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος διακόνησε το ποίμνιο της επαρχίας του για 13 χρόνια και αναχώρησε ξαφνικά δημιουργώντας πληθώρα ερωτημάτων και απαντήσεων. Πάντα ορθοτομούσε τον λόγο της Αληθείας.

6-2-2023 Λ.Τσιαντούλας - Κρίστυ Εμ. Ιωαννίδου - Δ.Γκαλών "Τα Ελληνικά Υποβρύχια"

Τη Δευτέρα 06/02/2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τρεις αξιόλογους ομιλητές. Τον Αρχιπλοίαρχο ε. α. Αντιπρόεδρο του ΕΛ. Ι. Ν. ΙΣ κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, την Συγγραφέα - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και τον Συγγραφέα - Ιστορικό Ερευνητή κ. Δημήτρη Γκαλών. Το ειδικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το: "Τα Ελληνικά υποβρύχια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο". Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) και του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.Αρχιπλοίαρχος ε.α. - Αντιπρόεδρος ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ

Συγγραφέας - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας

Συγγραφέας - Ερευνητής

Θέμα: "Τα Ελληνικά Υποβρύχια στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας  (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ)

-Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/NgbbNDsMZJE

.

 - Παναγία μου βοήθησέ μας, αλλά που να μας βρεις κι εσύ σε τόσο βάθος! 

- Τα κρίσιμα 90 δευτερόλεπτα του υποβρυχίου είναι από τη στιγμή που εξαπολύεται η τορπίλη μέχρι να φτάσει στο στόχο. Φαίνεται ένας αιώνας!

- Με αυτές τις συνθήκες η επίθεση ήταν καθαρή αυτοκτονία. Όταν έφευγε η τορπίλη η πλώρη ανέβαινε στην επιφάνεια και πρόδιδε τη θέση του. Έτσι έπαυε το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

.

Τη Δευτέρα 06/02/2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τρεις αξιόλογους ομιλητές. Τον Αρχιπλοίαρχο ε. α. Αντιπρόεδρο του ΕΛ. Ι. Ν. ΙΣ κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, την Συγγραφέα - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και τον Συγγραφέα - Ιστορικό Ερευνητή κ. Δημήτρη Γκαλών. Το ειδικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το: "Τα Ελληνικά υποβρύχια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο". Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) και του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.

Τη Δευτέρα 06/02/2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τρεις αξιόλογους ομιλητές. Τον Αρχιπλοίαρχο ε. α. Αντιπρόεδρο του ΕΛ. Ι. Ν. ΙΣ κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, την Συγγραφέα - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και τον Συγγραφέα - Ιστορικό Ερευνητή κ. Δημήτρη Γκαλών. Το ειδικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το: "Τα Ελληνικά υποβρύχια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο".

Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) και του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.

Τη Δευτέρα 06/02/2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τρεις αξιόλογους ομιλητές. Τον Αρχιπλοίαρχο ε. α. Αντιπρόεδρο του ΕΛ. Ι. Ν. ΙΣ κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα, την Συγγραφέα - Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κ. Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου και τον Συγγραφέα - Ιστορικό Ερευνητή κ. Δημήτρη Γκαλών. Το ειδικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το: "Τα Ελληνικά υποβρύχια στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο". Η Εκδήλωση έγινε σε Συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) και του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.

Ο κ. Τσιαντούλας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σχολής, ενημέρωσε το κοινό για το ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ και είπε ότι είναι ένας σχετικά νέος φορέας που δημιουργήθηκε για να καλύψει τα κενά στο χώρο της μελέτης και διάδοσης της ναυτικής ιστορίας και ναυτικής παράδοσης στη χώρα μας. Έκανε μια ιστορική αναδρομή για τα υποβρύχια ξεκινώντας από το 1886, που εντάχθηκε στον Ελληνικό Στόλο το πρώτο υποβρύχιο, το καταδυόμενο Νοrdenfeld. Συνέχισε με αναφορά στα υποβρύχια ΔΕΛΦΙΝ και ΞΙΦΊΑΣ, που εντάχθηκαν στον Στόλο μας στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και παροπλιστήκαν το 1920. Την περίοδο 1925-1929 κατασκευάστηκαν στη Γαλλία και εντάχθηκαν στον Στόλο μας 6 νέα υποβρύχια, τα ΚΑΤΣΩΝΗΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΉΣ, ΠΡΩΤΕΥΣ, ΝΗΡΕΥΣ, ΤΡΙΤΩΝ, και ΓΛΑΎΚΟΣ.

30-1-2023 Άγγελος Συρίγος - Αλκιβιάδης Στεφανής "Η Συνθήκη της Λωζάνης"

 

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Σύμβουλο Κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και Στρατηγό ε.α., σε μια εξαιρετική εκδήλωση ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 30η Ιανουαρίου 1923. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων - Σύμβουλος κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών

Θέμα: "30 Ιανουαρίου 1923...100 χρόνια απο την σύμβαση της Λωζάνης η οποία οδήγησε στην συνθήκη της Λωζάνης την 24-7-1923.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ Τμήμα Κατερίνης "Ολύμπιος Ζεύς".

Άγγελος Συρίγος:

 • «Βασική πολιτική των Νεοτούρκων ήταν η εκδίωξη των μη Μουσουλμανικών μειονοτήτων από το έδαφος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».
 • «Η συνδιάσκεψη της Λωζάνης έγινε για να λύσουν τις εκκρεμότητες που είχαν οι σύμμαχοι με την Τουρκία. Κάπου εκεί εμφιλοχώρησαν και οι Ελληνοτουρκικές διαφορές».

Αλκιβιάδης Στεφανής:

 • «Εάν θέλεις να επιβιώσεις, πρέπει να είσαι Ισχυρός. Εάν είσαι ισχυρός όλοι σε σέβονται».
 • «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισχυρή μας ενώνει η Πατρίδα. Είμαστε μια χώρα με λεβέντες ανθρώπους και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
 • Ότι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται. 

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Σύμβουλο Κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και Στρατηγό ε.α., σε μια εξαιρετική εκδήλωση ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 30η Ιανουαρίου 1923. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/hkEAPhaf0UY

.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Σύμβουλο Κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και Στρατηγό ε.α., σε μια εξαιρετική εκδήλωση ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 30η Ιανουαρίου 1923.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη δύσκολη σημερινή μέρα, στην πτώση του Phantom, τον αδικοχαμένο πιλότο Μάριο Μιχαήλ αλλά και τον 31 χρόνο αγνοούμενο σμηναγό, καθώς επίσης ανέφερε ότι σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τη «νύχτα των Ιμίων» που χάσαμε τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να σηκωθούν δίνοντας φόρο τιμής ενός λεπτού σιγής. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελεί ορόσημο ιστορικήςμνήμης σε όλους αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι τα σύνορα της Πατρίδος μας».
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενεί τον κ. Άγγελο Συρίγο Υφυπουργό Παιδείας και τον κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Σύμβουλο Κυβέρνησης επι Ακριτικών Περιοχών πρ. Υφ. Άμυνας και Στρατηγό ε.α., σε μια εξαιρετική εκδήλωση ακριβώς εκατό χρόνια μετά την έναρξη των συνομιλίων για την Σύμβαση της Λωζάνης την 30η Ιανουαρίου 1923. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζεύς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ.

Ο κ. Συρίγος σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση, καθώς λόγοι ανωτέρας βίας δεν του επέτρεψαν να παρευρίσκεται αναμεσά μας πήρε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα της εισηγήσεως του. Αναφέρθηκε στην Συνδιάσκεψη της Λωζάνης η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της στις 7 Νοεμβρίου 1922 και, ύστερα από σχεδόν επτά μήνες...

23-1-2023 Σάββας Καλεντερίδης «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης»

Έντονα συγκινητική και πατριωτική η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23-1-2023 με θέμα: «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης» Σάββας Καλεντερίδης από την Κατερίνη: •	Η Τουρκία δέχτηκε 40.000 Τζιχαντιστές στο έδαφος της, τους εκπαίδευσε και τους έστειλε σε όλο τον Κόσμο! •	Οι εκβιασμοί της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι άδικοι και παράνομοι. •	Η πολιτική κατευνασμού έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας. •	Η πολιτική αποτροπής τον απομακρύνει. Αξιωματικός Ε.Σ ε.α Συγγραφέας - Εκδότης

Θέμα: «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Ποντίων Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/FJPxBrvVoDc

.

 

Έντονα συγκινητική και πατριωτική η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23-1-2023 με θέμα: «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης»

Σάββας Καλεντερίδης από την Κατερίνη:

 • Η Τουρκία δέχτηκε 40.000 Τζιχαντιστές στο έδαφος της, τους εκπαίδευσε και τους έστειλε σε όλο τον Κόσμο!
 • Οι εκβιασμοί της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι άδικοι και παράνομοι.
 • Η πολιτική κατευνασμού έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας.
 • Η πολιτική αποτροπής τον απομακρύνει.

 

Έντονα συγκινητική και πατριωτική η ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη στην Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 23-1-2023 με θέμα: «Μεταναστευτικό το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης» Σάββας Καλεντερίδης από την Κατερίνη: •	Η Τουρκία δέχτηκε 40.000 Τζιχαντιστές στο έδαφος της, τους εκπαίδευσε και τους έστειλε σε όλο τον Κόσμο! •	Οι εκβιασμοί της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι άδικοι και παράνομοι. •	Η πολιτική κατευνασμού έφερε τον πόλεμο στην πόρτα μας. •	Η πολιτική αποτροπής τον απομακρύνει.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η χορωδία και οι μαθητές του Μουσικού Εργαστηρίου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας υπό την διεύθυνση του κ. Λολοσίδη τραγουδήσαν παραδοσιακά τραγούδια του Πόντου.

Ο κ. Καλεντερίδης παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την σχολή γονέων για το έργο της εδώ και τριάντα τέσσερα χρόνια.

Για την ανάλυση του θέματος του μεταναστευτικού ξεκίνησε την παρουσίαση αναλύοντας τις μετακινήσεις των πληθυσμών ανά την ιστορία, διαχωρίζοντάς τις σε εκούσιες και αναγκαστικές παρουσιάζοντας το παράδειγμα των Βαλκανίων υπό την οθωμανική διοίκηση, με τους πληθυσμούς της Σερβίας, Βοσνίας και Σκοπίων.

16 - 01 - 2023 Σταυρούλα Ζώρζου «Κι απέναντι Ξένοι»

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην πρώτη εκδήλωση για το 2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κ. Σταυρούλα Ζώρζου, Χειρουργό-Οδοντίατρο, Συγγραφέα, Μουσικοσυνθέτη. Το Θέμα της δραματοποιημένης παρουσίασης της Μικρασιατικής Καταστροφής ήταν βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο της κ. Ζώρζου "Κι απέναντι ξένοι". •	Και τί έχουμε να μοιράσουμε εμείς τζάνεμ? •	Εμείς οι δύο τίποτα Γιώργη •	Η Τουρκία στους Τούρκους •	Η Ελλάδα στους Έλληνες κι εμείς πού? •	Στην Τουρκία" γκιαούρηδες Έλληνες " •	Στην Ελλάδα Τούρκοι •	Κι εκεί ξένοι, κι απέναντι ξένοι! Αχ! Ξενούλα μου!16-01-2023 Χειρουργός Οδοντίατρος - Μουσικοσυνθέτης - Συγγραφέας

 

Θέμα: «Κι απέναντι Ξένοι»

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, Χορευτικό τμήμα Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, Θεατρική Ομάδα Μικρασιατικού Συλλόγου Πιερίας

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ:https://youtu.be/BlxTQxXLXjE 

.

 

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην πρώτη εκδήλωση για το 2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κ. Σταυρούλα Ζώρζου, Χειρουργό-Οδοντίατρο, Συγγραφέα, Μουσικοσυνθέτη. Το Θέμα της δραματοποιημένης παρουσίασης της Μικρασιατικής Καταστροφής ήταν βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο της κ. Ζώρζου "Κι απέναντι ξένοι".
• Και τί έχουμε να μοιράσουμε εμείς τζάνεμ?
• Εμείς οι δύο τίποτα Γιώργη
• Η Τουρκία στους Τούρκους
• Η Ελλάδα στους Έλληνες κι εμείς πού?
• Στην Τουρκία" γκιαούρηδες Έλληνες "
• Στην Ελλάδα Τούρκοι
• Κι εκεί ξένοι, κι απέναντι ξένοι! Αχ! Ξενούλα μου!

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην πρώτη εκδήλωση για το 2023, η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, είχε τη χαρά να φιλοξενήσει την κ. Σταυρούλα Ζώρζου, Χειρουργό-Οδοντίατρο, Συγγραφέα, Μουσικοσυνθέτη. Το Θέμα της δραματοποιημένης παρουσίασης της Μικρασιατικής Καταστροφής ήταν βασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο της κ. Ζώρζου "Κι απέναντι ξένοι". •	Και τί έχουμε να μοιράσουμε εμείς τζάνεμ? •	Εμείς οι δύο τίποτα Γιώργη •	Η Τουρκία στους Τούρκους •	Η Ελλάδα στους Έλληνες κι εμείς πού? •	Στην Τουρκία" γκιαούρηδες Έλληνες " •	Στην Ελλάδα Τούρκοι •	Κι εκεί ξένοι, κι απέναντι ξένοι! Αχ! Ξενούλα μου!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, με υπεύθυνο τον κ. Μπεϊνά Δημήτριο, το Μικρασιατικό Σύλλογο Πιερίας, που εκπροσωπούσε ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Μπογιατζής, και υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας η κ. Ευαγγελοπούλου Παναγιώτα.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος της Σχολής Γονέων, για τα 100 Χρόνια, από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τις αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολής.

12-12-2022 Ιερομόναχος π. Νίκων "Οι αισθήσεις των Αγίων"

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί τον Ιερομόναχο π. Νίκωνα, γέροντα του Ιερού Κελίου 12 Αποστόλων στην Ξενοφωντινή Σκήτη του Αγίου Όρους με το ενδιαφέρον θέμα «Οι αισθήσεις των αγίων». Συνδιοργανωτής ήταν ο Ιεραποστολικός Σύλλογος ΚΥΡΙΑΚΗ. Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και το Μουσικό Εργαστήρι ΟΛΥΜΠΟΥ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νικολάου Πατρή.γέροντας Ιερού Κελλίου 12 Αποστόλων

Ξενοφωντινή Σκήτη Αγίου Όρους

Θέμα: "Οι Αισθήσεις των Αγίων"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ιεραποστολοκός Σύλλογος "ΚΥΡΙΑΚΗ"

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ:https://youtu.be/YfMCKF_KCpw

.

            γέροντας Νίκων απο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Η Υπερηφάνεια «λερώνει» τον άνθρωπο!
 • Όσο δυναμώνει η ψυχή, τόσο δυναμώνει και το σώμα. Το αντίστροφο δεν ισχύει!
 • Στόχος μας να ξεριζώσουμε τα πάθη μας και να βάλουμε στην θέση τους τις Αρετές!
 • Δεν είμαστε σωματοκτόνοι, αλλά παθοκτόνοι.
 • Επειδή δεν βλέπουμε σωστά κάνουμε συνεχώς λάθη.
 • Ο διάβολος μιλάει πάντα για Αγάπη. Ποτέ για την Αλήθεια!

 

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί τον Ιερομόναχο π. Νίκωνα, γέροντα του Ιερού Κελίου 12 Αποστόλων στην Ξενοφωντινή Σκήτη του Αγίου Όρους με το ενδιαφέρον θέμα «Οι αισθήσεις των αγίων». Συνδιοργανωτής ήταν ο Ιεραποστολικός Σύλλογος ΚΥΡΙΑΚΗ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και το Μουσικό Εργαστήρι ΟΛΥΜΠΟΥ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νικολάου Πατρή. Για την ορθόδοξη πίστη μας ξέρουμε κάποια πράγματα, αγνοούμε πολλά. Τι ξέρουμε για την πίστη μας; Γνωρίζουμε από την τηλεόραση τις ταινίες που προβάλλονται τη Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη. Πόσο έχουμε διαβάσει την Καινή Διαθήκη; Το καλό με μας τους ορθοδόξους είναι ότι βρισκόμαστε εις την ορθή πίστη, μαθαίνουμε από τη ζωή και από τους άλλους. Ξέρουμε κάποια πράγματα. Γεννιόμαστε με την πεπτωκότα πίστη.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί τον Ιερομόναχο π. Νίκωνα, γέροντα του Ιερού Κελίου 12 Αποστόλων στην Ξενοφωντινή Σκήτη του Αγίου Όρους με το ενδιαφέρον θέμα «Οι αισθήσεις των αγίων». Συνδιοργανωτής ήταν ο Ιεραποστολικός Σύλλογος ΚΥΡΙΑΚΗ. Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και το Μουσικό Εργαστήρι ΟΛΥΜΠΟΥ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νικολάου Πατρή.

Μπορούμε να βαπτιστούμε και να βρεθούμε σε άλλο χώρο. Χωρίς βάπτισμα βρισκόμαστε στο χώρο του διαβόλου. Με το βάπτισμα έρχεται μέσα μας η χάρη του Θεού. Μη καθυστερούμε να βαπτίσουμε τα μωρά. Δεν τους στερούμε την ελευθερία να διαλέξουν το δρόμο τους αργότερα. Η ψυχή κάνει κουμάντο. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίστη τόσο μεγαλώνει η δύναμη εις το σώμα. Το σώμα όταν μεγαλώνει αφαιρεί δύναμη από την ψυχή. Εις την ψυχή, λοιπόν, το ενδιαφέρον μας.

28-11-2022 Γεώργιος Παύλος "Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης"

3τ. Καθηγητής Φυσικής & Φιλοσοφίας Δ.Π.Θ.

Θέμα: "Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης"

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/_gDLbbhkn60

.

 

 

O τ. Καθηγητής Φυσικής & Φιλοσοφίας του Δ.Π.Θ. Γεώργιος Παύλος από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Επιχειρείται η αντικατάσταση του Ελληνικού λαού από άλλους λαούς!
 • Τα κόμματα έχουν ενταφιάσει την πολιτική συνείδηση του Έλληνα!
 • Η κομματοκρατία είναι Εκλόγιμη δικτατορία. Εθίζετε ο Ελληνικός λαός στα επιδόματα.
 • Η Παιδεία μας είναι πλέον κόσμος σκιών (Τηλεόραση, ιντερνέτ κλπ)

 

 

Ήλθε η σειρά του τ. καθηγητού Φυσικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεωργίου Παύλου να λαμπρύνει με την ομιλία του την Σχολή Γονέων Κατερίνης - Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ο κ. καθηγητής ομίλησε με θέμα: «Γεωπολιτική της Ρωμανίας & Πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου εις τον γνωστό συνεδριακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.  

Η εκδήλωση άρχισε με τραγούδια τα οποία τραγούδησε το Φωνητικό Σύνολο «De Profundis» υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Ευθύμιου Μαυρίδη.

Ο κ. Γεώργιος Παύλος τόνισε χαρακτηριστικά: Για το θέμα Γεωλογική της Ρωμανίας και πολιτειολογία της Ρωμηοσύνης έχουν ασχοληθεί επιφανείς πνευματικές προσωπικότητες μεταξύ των οποίων ο μακαριστός πανεπιστημιακός καθηγητής π. Γεώργιος Μεταλληνός. Απώλεια ιστορικής μνήμης σημαίνει απώλεια της Ελλάδος. Τα τελευταία 12 χρόνια της κρίσης η Ελλάδα υπέστη μεγαλύτερη ζημιά και από την μικρασιατική καταστροφή και από τον εμφύλιο πόλεμο. Επιχειρείται η αντικατάσταση του Ελληνικού Λαού από άλλους Λαούς. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας Η κομματοκρατία συρρίκνωσε τον Ελληνισμό διαχρονικά μικρά Ασία, Θράκη, Κύπρος κλπ.

Αν ένας λαός και ένα κράτος δεν έχει πολιτιστικά Μεγάλη Ιδέα, τότε αναγκαστικά θα αφομοιωθεί από την εποχή του και το περιβάλλον του. Αν δηλαδή περιφρονεί την ιστορία του την γλώσσα του τον πολιτισμό του. Σήμερα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, διότι δεν είχαμε θεωρία δική μας για τα γεγονότα.

2

 Έχουμε ευθύνη πρέπει να δράσουμε, να σώσουμε τον Ελληνισμό. Να αλλάξουμε το πολιτειακό μοντέλο. Ο άνθρωπος δεν είναι δεξιός ή αριστερός αλλά εικόνα του Θεού. Ο δυτικός κόσμος δεν κατάλαβε ότι ο άνθρωπος είναι... 

14-11-2022. Νικόλαος Παπαδάκης (Παπαδής) Ελευθέριος Βενιζέλος...100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης: Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής. Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση! Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά. Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.Δικηγόρος - Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος: «Στρατηγικές Επιλογές στο Μικρασιατικό Ζήτημα». 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί"

.

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ:https://youtu.be/cfFkmOMJFm4   

.

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης:

 • Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής.
 • Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση!
 • Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά.
 • Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Εμμ. Παπαδάκης-Παπαδής από την Σχολή Γονέων Κατερίνης: Η Ελλάδα πήγε στην Σμύρνη ως απελευθερωτής. Δεν πήγε ως κατακτητής. Η συνθήκη της Λωζάνης ήταν ένας θρίαμβος του Ελ. Βενιζέλου. «Κέρδισε» από τις διεκδικήσεις της Τουρκίας την Δυτική Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, Ολόκληρο τον Πολεμικό Στόλο της Ελλάδος, την έξωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μια θηριώδης Πολεμική αποζημίωση! Ο Ελληνικός στρατός καταδικάστηκε σε ακινησία και αδράνεια για περισσότερο από ένα χρόνο το 1921. Κατέρρευσε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά. Ποτέ μόνοι χωρίς συμμάχους από τώρα και εις το μέλλον.

            Μια ακόμη ωραία εκδήλωση χάρηκαν τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης με θέμα: «Ελευθέριος Βενιζέλος: «Στρατηγικές Επιλογές στο Μικρασιατικό Ζήτημα». 100 χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί» και χαιρετισμό από τον Πρόεδρο Κρητών κ. Κωνσταντίνο Μανιουδάκη.

Ο ομιλητής κ. Ν. Παπαδάκης εξέφρασε την χαρά του και τις ευχαριστίες του γιατί βρίσκεται στην Κατερίνη και τους δεσμούς φιλίας...

7-11-2022. Ιωάννης Χασιώτης - Μιχαήλ Τρίτος

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.Τυφλός Βοσκός απο την Μηλιά Μετσόβου - Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Θέμα: "Τυφλός ών, άρτι βλέπων"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Θεολόγων Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της Εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=h5w5TqytojI

.

Ιωάννης Χασιώτης:

 • Ο τυφλός βοσκός που γνωρίζει από στήθους τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης.
 • Είναι ο φόβος και ο τρόμος των χιλιαστών αφού παίζει κυριολεκτικά στα δάχτυλα την Καινή Διαθήκη
 • Το μεγαλύτερο θαύμα δεν είναι να δει το φώς ένας τυφλός ή να αναστηθεί ένας νεκρός, αλλά το σπάσιμο του εγωισμού μας!

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Στο βλαχόφωνο ορεινό χωρίο Μηλιά Μετσόβου (Υψόμετρο 1300μ) τελευταίο χωρίο του Νομού Ιωαννίνων προς τα Γρεβενά, γεννήθηκε το 1947 ο βοσκός Ιωάννης Χασιώτης. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο εκμαθήσεως και από στήθους απαγγελίας ολόκληρης της Καινής Διαθήκης, δηλαδή των 27 βιβλίων της.

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 από τη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας. Την παρουσίαση του βασικού ομιλητή έκανε ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, προλογίζοντας τον βοσκό Ιωάννη Χασιώτη ώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Απόφοιτος δημοτικού σχολείου ακολουθούσε το επάγγελμα του πατέρα του, βόσκοντας τα πρόβατα στις πλαγιές της κεντρικής Πίνδου. Εκεί τον πλησίασε κάποιος συγχωριανός του και του δώρισε ένα προσευχητάρι για να διαβάζει τις ώρες της αναγκαστικής του μοναξιάς. Καθώς το διάβαζε είδε να γίνεται λόγος για την Καινή Διαθήκη και του γεννήθηκε η επιθυμία να την αποκτήσει.

31-10-2022 Δρ. Άκης Τσελέντης

 Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη: •	Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ •	Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!! •	Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου. Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν: "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?" Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε: «Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!! Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα. Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Θέμα: Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ν.Ε.Τ.Ε. Πιερίας. Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Πιερίας

.

.

Δείτε την εκδήλωση εδώ: (VIDEO) https://youtu.be/gz4m8xSXqAw

.

 

Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη:

 • Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
 • Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!!
 • Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν:  "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?"

Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε:

«Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!!

Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα.

Ο κ. Τσελέντης άρχισε την ομιλία του εξάροντας το έργο της Σχολής Γονέων και το χαρακτήρισε μοναδικό στην Ελλάδα και τόνισε τη θετική ενέργεια που ένοιωθε από το ακροατήριο.

Πρόγνωση σεισμών μύθος ή πραγματικότητα?

Η σεισμική πρόγνωση περιλαμβάνει:

 • Πρόγνωση του σεισμού.
 • Πρόγνωση των εδαφικών κινήσεων σε μια θέση.
 • Πρόγνωση των επιπτώσεων στα κτίρια. (σεισμικά σενάρια)

Με τον όρο πρόγνωση εννοούμε τη γνώση του χώρου, του χρόνου και το μέγεθος του σεισμού, πριν να γίνει, με ακρίβεια, ώστε να έχει πρακτική σημασία.

Οι κατηγορίες της πρόγνωσης με  βάση το χρόνο εκτίμησης:

 • Μακράς διάρκειας(δεκαετιών)
 • Ενδιάμεσης διάρκειας(λίγων ετών)
 • Βραχείας διάρκειας(ημερών)
 • Άμεση πρόγνωση(λίγων ωρών ή λεπτών)

Για πολλές κοινωνίες ο σεισμός είναι Θεϊκή τιμωρία. Για άλλες οφείλεται σε υπερφυσικά όντα (πχ ψάρι, αρκούδα στη Ρωσία, άλογο στην Ινδία). Στο Ιράν ο Αγιατολάχ θεώρησε αιτία το ότι έβγαλαν τη μαντήλα οι γυναίκες, στην Ιταλία ο πάπας της γυμνόστηθες στην παραλία. Μερικές πετυχημένες προγνώσεις. Το 1975 οι Κινέζοι εκκένωσαν μεγάλη πόλη και σώθηκαν 1.000.000 άνθρωποι. Δυστυχώς το 1976 είχαν σεισμό με 700.000 νεκρούς. Το 1993 στη χώρα μας η ομάδα του καθηγητή Βαρώτσου πρόβλεψε το σεισμό του Πύργου. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τους σεισμούς και στη σημασία τους. Αν δε γινόταν σεισμοί η γη θα ήταν καλυμμένη με νερό. Η κίνηση των τεκτονικών πλακών προκαλείται από την κίνηση του μάγματος στο εσωτερικό της γης.

Ο Σεισμολόγος κ. Άκης Τσελέντης από την Κατερίνη: •	Κάθε σεισμός προειδοποιεί με πολλά ΠΡΟΔΡΟΜΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ •	Αν δεν υπήρχαν οι σεισμοί, εμείς θα ήμασταν…ψάρια!!! •	Η χώρα μας έχει τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στην Ευρώπη, είμαστε στη γειτονιά του Εγκέλαδου. Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχαν την χαρά να απολαύσουν μια εμπεριστατωμένη εισήγηση από τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τον γνωστό στο Πανελλήνιο καθηγητή κ. Άκη Τσελέντη. Το θέμα της διάλεξης ήταν: "Είναι δυνατή η πρόγνωση των σεισμών?" Συγκίνηση προκλήθηκε όταν ένας ακροατής γεννημένος το 1931 δήλωσε: «Ήμουν 9 χρονών όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός στην Κατερίνη τον Φεβρουάριο του 1940 και θυμάμαι έντονα τα έκτακτα συσίτια της Μητρόπολης και ότι για ένα μήνα κοιμόμασταν έξω»!!! Η εκδήλωση άνοιξε με την χορωδία των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Καραμούζα.

Λόγω αυτής της κίνησης κάποια στιγμή θα ενωθούμε με την Αφρική. Η Ελλάδα πιέζεται από παντού. Από την Αραβική πλάκα, την Πλάκα της Ανατολίας. Η Κρήτη βρίσκεται πάνω στο Ελληνικό τόξο.

Τα ρήγματα χωρίζονται σε:

 • Κανονικά
 • Ανάστροφα
 • Οριζόντια.

24-10-2022 Μητροπολίτης Λεμεσού π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o ασκητής της προσευχής και των δακρύων! ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος μίλησε με θέμα «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Θέμα: "Ο γέροντας μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός +1921-2009".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος

.

. Δείτε την εκδήλωση εδώ: (VIDEO) https://youtu.be/GU96DXAYDps

 

 • Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o  ασκητής της προσευχής και των δακρύων!
 • Μια μέρα είδε μια κωμωδία, ήταν σκεφτικός και είδε το Χριστό ζωντανό. "Σωκράτη εγώ γιαυτό το σκοπό έπλασα τον άνθρωπο...
 • Ο γέροντας κοινωνούσε 4-5 φορές την εβδομάδα και πάντοτε έκλαιγε με λυγμούς.

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε η αυλαία της 34ης περιόδου ομιλιών η Σχολή Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι πολυπληθείς φίλοι της σχολής με χαρά και αισιοδοξία συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της περιόδου των ομιλιών. Μετά από δυο χρόνια αποχής από την αίθουσα βρέθηκαν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις δια ζώσης και όχι μέσω του διαδικτύου.

Η εκδήλωση άρχισε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος. Μετά τις ευχές του Σεβασμιότατου κ.κ. Γεωργίου και του προέδρου της Σχολής κ. Κων. Κορομπίλη η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Όσιος Διονύσιος ο  εν Ολύμπω» έψαλλε δοξαστικούς ύμνους.

Στην συνέχεια ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος με θέμα  «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται εις την Κατερίνη γιατί τον Μητροπολίτη μας τον γνωρίζει από τα φοιτητικά του χρόνια. Για τον γέροντά του είπε μεταξύ άλλων. Έχω δυσκολία  να μιλήσω για τον γέροντα, τον οποίο γνωρίζω από το 1973 και από το 1976 ως φοιτητής εις την Θεσσαλονίκη συνδέθηκα στενά.

Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, o ασκητής της προσευχής και των δακρύων! ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος μίλησε με θέμα «Ο γέροντάς μου Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός». Με απλά λόγια, με μειλίχιο ύφος και γαλήνη ψυχής μίλησε για τον γέροντά του Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό.

Γεννήθηκε το 1921 από γονείς φτωχούς και ευλαβείς. Ο παππούς του ήταν ιερέας. Στο σχολείο πήγε μια τάξη. Από κοσμικής απόψεως ήταν αγράμματος, αυτό δεν τον εμπόδισε να γνωρίσει την πατερική θεολογία. Το κοσμικό όνομά του ήταν Σωκράτης και ως παιδί ήθελε να γίνει ηθοποιός. Όταν άρχισε να βλέπει ταινίες της εποχής κωμωδίες χωρίς ήχο, δεν έμεινε ευχαριστημένος. Μια ημέρα είδε τον Χριστό σε όραμα να του...