17-3-2014 γέρων Νίκων

1Μοναχός Νέας Σκήτης Αγίου Όρους

"Τα Μυστήρια"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ένωση Θεολόγων Πιερίας

-Σύνδεσμος συμπαράστασης οικογένειας "ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ".

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/a9-ZhifrTUI

.

 

      Mιά Εξαιρετική, εμπεριστατομένη, μεστή νοημάτων και παραδειγμάτων διάλεξη για τα "Μυστήρια" της Εκκλησίας μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης απο τον Αγιορείτη Μοναχό γέροντα Νίκωνα.

 

Τη Δευτέρα 17/3/2014 η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε ως ομιλητή το γέροντα Νίκωνα, μοναχό Νέας Σκήτης Αγίου Όρους, με θέμα "Τα Μυστήρια" στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Η εισήγηση ήταν μυσταγωγική και καθήλωσε το ακροατήριο.

6


      Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πίστη ως βίωμα κι όχι ως αποτέλεσμα γνώσης. Η πίστη είναι ζωή και σώζεται κάποιος επειδή αποδεικνύει στην πράξη την πίστη του. Ο Χριστός έφερε νέα ζωή και ζει κάποιος σωστά αν Τον αγαπά και τηρεί τις εντολές του. Αν ζει κάποιος σωστά τότε θα έχει σωστές σκέψεις και ορθή φιλοσοφία. Το ανθρώπινο γένος κληρονόμησε από τον Αδάμ τη φθορά και τον θάνατο. Όμως ο Θεός από αγάπη άνοιξε για δεύτερη φορά τις πύλες του Παραδείσου μέσω των μυστηρίων.

10-3-2014 Σάββας ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ

3

Αξιωματικός Ε.Σ.  ε.α. - Συγγραφέας - Γεωπολιτικός Αναλυτής

"Φωτογραφικό Οδοιπορικό στον Πόντο, Θράκη. Μικρά Ασία".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/1pXkAwxhASo

.

 

Ένα υπέροχο και γοητευτικό "Ταξίδι"  στην καθ'ημάς Ανατολή μέσα από τον Φωτογραφικό φακό του κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Τη Δευτέρα 10-3-2014 οι φίλοι της Σχολής Γονέων-Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" ιστορικά και νοσταλγικά μέσα από το "Φωτογραφικό Οδοιπορικό στον Πόντο, Θράκη, Μικρά Ασία" του κ. Σάββα Καλεντερίδη, αξιωματικού Ε.Σ. ε.α., συγγραφέα και γεωπολιτικού αναλυτή που ήταν και ο προσκεκλημένος ομιλητής. Πριν από το οδοιπορικό και την εισήγηση οι ακροατές απόλαυσαν τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας υπό τη διεύθυνση του κ. Ν. Πατρή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης με συνδιοργάνωση του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

1

2

    Οι μνήμες ζωντάνεψαν με τις φωτογραφίες από το οδοιπορικό στις Εστίες του Ελληνισμού με την πετυχημένη μουσική υπόκρουση από την ταινία Πολίτικη Κουζίνα .Μπορούσε κανείς να δει το βυζαντινό πύργο και το μεγαλύτερο τζαμί...

24-2-2014 Χάρις ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗ

1Παιδαγωγός - Θεολόγος

"Ο άντρας μου και ... εγώ".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/l-W1DE_GX_I

.

 

Συνεργασία, Συμπόρευση, Συνδημιουργία, Συγκατάβαση, Σύμπλευση, Συνοδοιπορία, Σύνθεση του άνδρα και της γυναίκας σε ανδρόγυνο, το ΜΥΣΤΙΚΟ του επιτυχημένου γάμου...

Τη Δευτέρα 24/2/2014 η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης είχε τη χαρά να έχει ομιλήτρια την κ. Χάρι Δημητρακούδη, παιδαγωγό-θεολόγο με θέμα "Ο άντρας μου και ...εγώ" στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης, με συνδιοργάνωση της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης. Πριν από την ομιλία ο κόσμος απόλαυσε τη χορωδία εκπαιδευτικών Α/βαθμιας Εκπαίδευσης σε έντεχνα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κ. Καραμούζα Δημήτρη. Μετά τη μουσική πανδαισία η κ. Δημητρακούδη, αναφερόμενη στη ρήση του Ντοστογιέφσκι ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, ξεκίνησε με την προσπάθεια ενδυνάμωσης της ομορφιάς της συζυγικής σχέσης για να καρπίσει με την ανατροφή των παιδιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προσέχουμε μόνο τους καρπούς και θα ξεχνάμε το δέντρο.

6
Το δίπολο άντρας-γυναίκα ,ως αντρόγυνο, είναι πανάρχαιο θέμα, αποτέλεσε αντικείμενο άρθρων, αναζήτηση φιλοσοφική και κοινωνιολογική ,σύγχρονο, καυτό και επίκαιρο πάντα θέμα. Οι αντιλήψεις επηρεάζονται από νοοτροπία, κουλτούρα, παραδόσεις και συγγενείς. Ο άντρας με την ανταγωνιστικότητα και αντιπαλότητα βρίσκεται απέναντι από τη γυναίκα ενώ με τον υγιή συναγωνισμό δίπλα, αντίληψη και πράξη που συμπίπτει με την ισορροπία της δημιουργίας του ανθρώπου κατά την Αγία Γραφή (Γένεσις Παλαιάς Διαθήκης) .Ο Θεός έπλασε άνθρωπον , άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς. Ακόμη και με την ανθρωπομορφική έκφραση ότι πλάσθηκε η γυναίκα από το πλευρό του Αδάμ δείχνει την ισοτιμία, την ενότητα δύο υποστάσεων ,την πλήρη κοινωνία χωριστών προσώπων. Όπως στο γάμο στέκονται πλάι ο άντρας και η γυναίκα για να πορευτούν μαζί ,να αλληλλοσυμπληρώνονται έστω κι αν είναι ανόμοιοι.

10-2-2014 Ιερομόναχος π.Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης

3.jpg 

"Ο Χαρισματούχος γέροντας παπά Εφραίμ ο Κατουνακιώτης".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους "Παναγία η Πορταίτισσα".

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/QeY4HV0TQ9M

.

 

 

      Ένα πνευματικό Αγιορείτικο συμπόσιο έζησαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης την
Δευτέρα 10 Φεβ. 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.

Η παρουσία του Αγιορείτου
γέροντα Εφραίμ του Σιμωνοπετρίτου ήταν μια μυσταγωγική "μέθεξη" στα
"άδυτα" πνευματικά μονοπάτια των Ασκητών του Αγίου Όρους.

Ο π. Εφραίμ μας μίλησε με
γλαφυρό τρόπο για τον Άγιο γέροντα παπά-Εφραίμ Κατουνακιώτη, ο οποίος
"κοιμήθηκε εν Κυρίω" το 1998.

2.jpg

 

Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης απόλαυσαν ένα πνευματικό αγιορείτικο συμπόσιο με τον Ιερομόναχο ".
Ο παπά Εφραίμ-ο παππούλης κατά τον ομιλητή- χαρισματική πνευματική προσωπικότητα του Αγίου Όρους εμπνέει και σήμερα με τις αρετές του της ταπείνωσης, της κατάνυξης και της σιωπής , διότι μέσα στα δεινά της πατρίδας μας αναζητά κανείς το αυθεντικό βίωμα, το ανόθευτο φρόνημα και τη βοήθεια προς τον αγωνιζόμενο αδελφό. Αξίες και πολύτιμες αρετές που βιώνουν αθόρυβα πολλοί αγιορείτες αδελφοί και μπορεί κάποιος να τους εντοπίσει μόνο με πνευματικά αισθητήρια.

4.jpg

3-2-2014 Bασίλειος ΝΙΚΟΠΟΥΛΟς & Χαρά ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

basileios  Xara Nikopoulou 3-2-2014 006 τ.Πρόεδρος Αρείου Πάγου -  Δασκάλα

"Το Έθνος των Ελλήνων"

"Η Ελληνίδα μάνα στην Ιστορία του Έθνους"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Λύκειο Ελληνίδων Πιερίας

-Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/sS7mGkrzxhw

.

 

 

         Εξαιρετικές οι εισηγήσεις του κ.Βασιλείου Νικόπουλου & της ηρωίδας κόρης του Χαράς Νικοπούλου στην Σχολή Γονέων Κατερίνης. Για πρώτη φορά πατέρας & κόρη στο ίδιο βήμα, συγκλόνησαν και συγκίνησαν το ακροατήριο.

Τη Δευτέρα 3/2/2014 η Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στα πλαίσια των ομιλιών της είχε την τιμή και χαρά να έχει ως ομιλητές πατέρα και κόρη ,τον κ. Βασίλειο Νικόπουλο, τ .Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Δρ. Νομικής και την κ. Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα. Το θέμα του πρώτου ομιλητή ήταν "Το Έθνος των Ελλήνων" και της δεύτερης ομιλήτριας "Η Ελληνίδα μάνα στην Ιστορία του Έθνους".
Ο κ. Νικόπουλος χαρακτήρισε τον αιώνα μας ως αιώνα υποκριτικής δημοκρατίας, πολεμικής παραφροσύνης και στυγνής δικτατορίας του κέρδους με σκοπό την αποδόμηση της ανθρώπινης κοινωνίας μέσω των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

basileios  Xara Nikopoulou 3-2-2014 049

basileios  Xara Nikopoulou 3-2-2014 055

Ιδιαίτερα η "παγκοσμιοποίηση" ισοπέδωσε και ευτέλισε το έθνος και την πατρίδα με την αποσύνθεση, την κακοποίηση και κατασυκοφάντηση των παραπάνω αξιών. Οι έννοιες αυτές πολεμούνται λυσσωδώς από ξένους αποδομητές και δυστυχώς και από ντόπιους μισθοφόρους, ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, της νέας τάξης πραγμάτων. Κατά τον Βρετανό ιστορικό Έριχ Σμπάουν είναι ψευδής η αντίληψη ότι τα έθνη προϋπάρχουν του κράτους, παραθεωρώντας και αγνοώντας τα Ομηρικά έπη και τον πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο. Το έθνος αποτελεί αρχέγονη έννοια που την αναφέρει και ο Απ. Παύλος ως δημιουργία Θεού.

27-1-2014 Γιώργος ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ

Εκδότης - Συγγραφέας

8"Συνωστισμένες στον Ζάλογγο".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Α' βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

-Β' βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

-Ένωση Ποντίων Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/86vsMRiUbj8

.

 

Τη Δευτέρα 27/1/2014 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων-Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης μίλησε ο εκδότης-συγγραφέας κ .Γεώργιος Καραμπελιάς με θέμα << Συνωστισμένες στο Ζάλογγο >>, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία οι φίλοι της Σχολής Γονέων απόλαυσαν τη γυναικεία χορωδία και τα παραδοσιακά όργανα του <<Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου>> και της <<παραδοσιακής Ευωχίας >> της ενορίας Αγ. Αντωνίου του Σβορώνου υπό τη διεύθυνση του κ. Αντώνη Θανουρή και της κ. Μυρτώς Κουστιάνη, σε παραδοσιακά τραγούδια.

2


Ο ομιλητής κ. Καραμπελιάς στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην <<αποδομητική >> ιστορική σχολή που δεσπόζει σήμερα σε μερικές ιστορικές και παιδαγωγικές σχολές της χώρας κι έφτασε μέχρι τα δημοτικά με το γνωστό βιβλίο της Ιστορίας της κ. Ρεπούση με τα πάμπολλα λάθη, το οποίο αποσύρθηκε, αφού έγινε γνωστό με τη γνωστή φράση του <<συνωστισμού >>στη Σμύρνη κατά τον ξεριζωμό των Μικρασιατών.

20-1-2014 Υποναύαρχος ε.α. Γεώργιος ΜΑΛΦΑΣ

04Υποναύαρχος Π.Ν. ε.α.

"ΙΜΙΑ 18 Χρόνια μετά...".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/QvMxhF5luxY

.

 

 Κυβερνήτης "Πολεμιστή" Γ.ΜΑΛΦΑΣ πρός Τούρκικη ακτοφυλακίδα: "Βρίσκεστε σε Ελληνικά χωρικά ύδατα. Παραβιάζετε την συνθήκη περί αβλαβούς διέλευσης. Απομακρυνθείτε ΑΜΕΣΑ".

Τη Δευτέρα 20/1/2014 η Σχολή Γονέων –Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης παρουσίασε την πρώτη για το 2014 ομιλία της στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με ομιλητή τον υποναύαρχο Π.Ν.ε.α. Γεώργιο Μάλφα  και θέμα "ΙΜΙΑ 18 χρόνια μετά…".Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου.
Ο ομιλητής, που όπως είπε εκπαιδεύτηκε για πολεμιστής, θα αποκάλυπτε το δικό του κομμάτι αλήθειας που του αναλογούσε μια που όλη την αλήθεια για τα Ίμια την ξέρει μόνο ο Θεός. Η εμπειρία του στο Π.Ν. και η "ναυτωσύνη" του, του αποκάλυψαν το ναυτικό ως την καλύτερη κοινωνία και τον Έλληνα ως τον καλύτερο άνθρωπο .Ήταν κυβερνήτης στο πολεμικό πλοίο "Πολεμιστής" για περιπολία στο Αιγαίο και πάντα έτοιμος για απόπλου όταν στις 26/12/1995 έμαθαν ότι ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο προσάραξε στα Ίμια .Απομακρύνθηκε με επιτυχία με ρυμουλκό. Αργότερα φάνηκε ότι αυτή θα ήταν η αρχή αντιδικιών, διότι επέστρεψαν στις 29/1/1996 στις βραχονησίδες Ίμια λόγω τουρκικών αξιώσεων και συγκέντρωσης πολεμικών της γειτονικής χώρας.


06

16-12-2013 Ιωάννης ΖΟΥΚΑΣ

Αντιστράτηγος ε.α.

057"ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Μία Γεωστρατηγική & Γεωπολιτική προσέγγιση".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Τράπεζα Πειραιώς

-Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας

-Μ.Ε.Κ.

.

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/OIV2V7vRrik

.

 

      Mία εξαιρετική προσέγγιση για τα Βαλκάνια απο τον Αντιστράτηγο ε.α. κ.Ιωάννη Ζούκα.

Τη Δευτέρα 16/12/2013 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πολύ κατατοπιστική, ενημερωτικά ιστορική και επίκαιρη ομιλία από τον αντιστράτηγο ε.α. κ .Ιωάννη Ζούκα με θέμα “ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Μία Γεωστρατηγική και Γεωπολιτική προσέγγιση” στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Στην αρχή της εκδήλωσης ο κόσμος απόλαυσε παραδοσιακά τραγούδια από τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών υπό τη διεύθυνση του κ. Πατρή. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Τράπεζα Πειραιώς, η Συνεταιριστική Τράπεζα και η Μ.Ε.Κ.
Ο ομιλητής κ. Ζούκας με γνώση, προσωπική εμπειρία εφόσον βρέθηκε με ταξιαρχία στο Κόσσοβο , και άνεση λόγου αναφέρθηκε στη Βαλκανική χερσόνησο που ενώνει με τη στεριά και τη θάλασσα τις τρεις ηπείρους-Ευρώπη, Ασία και Αφρική- και η οποία αποτελούσε στο παρελθόν την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης ,εφόσον ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τα εδάφη της- δολοφονία στο Σεράγεβο της Βοσνίας. Σήμερα ελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω της διέλευσης των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου παρόλη την αστάθεια σε ορισμένα κράτη της με τις εμφύλιες συρράξεις ,τις μετακινήσεις πληθυσμών, την έλλειψη δικαιωμάτων σε μειονότητες και τη χάραξη νέων συνόρων.

 

 014

9-12-2013 Χρήστος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

5Ογκολόγος - Παθολόγος

"ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Τί πρέπει να γνωρίζουμε...?"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας

-Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/LsbY_r1He2A

.

 

         Χρήστος Εμμανουηλίδης :

      "ΚΑΡΚΙΝΟΣ:  μία ετερογενή ομάδα παθήσεων από ανάπτυξη μεταλλαγμένων κυττάρων που πολλαπλασιάζονται και ζουν συνέχεια, απορροφούν την ενέργεια και
ζωντάνια των υγιών κυττάρων, επιβάλλονται σ' αυτά και προκαλούν την  θνητότητα".

 

 

 

 

6

Τη Δευτέρα 9/12/2013 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης ενημερώθηκαν επιστημονικά και με απλό κατανοητό τρόπο για τον καρκίνο από το γιατρό κ.Χρήστο Εμμανουηλίδη, ογκολόγο-παθολόγο, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας ήταν "ΚΑΡΚΙΝΟΣ…Τι πρέπει να γνωρίζουμε…" και οι συνδιοργανωτές ήταν ο Ιατρικός και Φαρμακευτικός σύλλογος Πιερίας.

2-12-2013 πρεσβυτέρα Καλυψώ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ

 

1"Η Ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου".

"Παρουσίαση Αγίων Τόπων"

"Παραδοσιακοί χοροί Καπαδοκίας - Ικονίου - Μικρασιατών".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Πνευματικό Κέντρο "Ο Άγιος Φώτιος".

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/THS7vG5G0m4

.

 

        Kαθήλωσε και συγκίνησε τους ακροατές της Σχολής Γονέων Κατερίνης η πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη την Δευτέρα 2-12-2013.

       Μία εκπληκτική και εξαιρετικά πρωτότυπη βραδιά βίωσαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με την  παρουσίαση της ομιλίας σε λυρικό έμμετρο στοίχο από την  ομιλήτρια πρεσβυτέρα  Καλυψώ Δημητριάδη, τη Δευτέρα 2/12/2013, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Το θέμα  ήταν “H Ζωή και το Έργο του Αγίου Νεκταρίου”. Ο λυρικός έμμετρος λόγος της για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθήλωσε τους ακροατές ,ενώ στο τέλος το συγκρότημα παραδοσιακών χορών Παμμεγίστων Ταξιαρχών Περιστερίου Αττικής έδωσαν νότα χαράς και ενθουσίασαν με τη δεξιοτεχνία τους . Η ομιλήτρια ξεκίνησε έμμετρα το βίο του από την πατρίδα του ,τη Συλυβρια της Θράκης. 5ο παιδί ευσεβούς οικογένειας ο Αναστάσης με αγάπη για τον Θεό και τα γράμματα αφού από  την ηλικία των 5 χρόνων ήξερε κιόλας το ψαλτήρι και τα απολυτίκια των αγίων. Μικρό και φτωχό παιδί με θαυματουργικό τρόπο φτάνει στην Πόλη για να πάει στο σχολείο, αλλά στην αρχή υποφέρει δουλεύοντας σε έναν αγέλαστο σκληρό έμπορο καπνών, έως ότου η αγάπη κι η εμπιστοσύνη του στον Χριστό και η αλληλεγγύη ενός γείτονα τον απαλλάσσουν και τελειώνει το σχολείο. Εικοσαετής και απόφοιτος σχολαρχείου εκάρη στη Χίο μοναχός με το όνομα Λάζαρος και στη συνέχεια χειροτονείται διάκονος με το όνομα Νεκτάριος στον Άγιο Μηνά.

 

0

9

Η ομιλήτρια ξεκίνησε έμμετρα το βίο του από την πατρίδα του ,τη Συλυβρια της Θράκης.

18-11-2013 Νικόλαος ΤΣΙΡΕΛΗΣ

11

Δικηγόρος - MSc Kανονικού Δικαίου

"Πόσο "Μακεδόνες" είναι οι Σκοπιανοί"?

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας

-Μορφωτικός Σύλλογος "Αλέξανδρος Υψηλάντης".

 .

 

 Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/piJHwXH6kKI

.

 

 

 

 

 

 

12

     

Εκπληκτική παρουσίαση του Σύγχρονου Ελληνικού κράτους και των γειτόνων του, μέσα απο 250 διαφάνειες από τον κ.Νικόλαο Τσιρέλη.

Μία εξαιρετικά τεκμηριωμένη ομιλία, με θέμα  “Πόσο  «Μακεδόνες» είναι οι Σκοπιανοί» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης- Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 18/11/2013, από τον συντοπίτη μας δικηγόρο κ. Νικόλαο Τσιρέλη στο συνεδριακό Κέντρο του δήμου Κατερίνης. Πριν από την ομιλία η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας μας ταξίδεψε μελωδικά με τα τραγούδια της υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Πατρή. Τα Αικατερίνεια 2013, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης» ήταν οι συνδιοργανωτές της εξαιρετικής αυτής εκδήλωσης.

Ο19ου αιώνα με τον έντονο εθνικισμό των Βουλγάρων, τη δημιουργία της «Μεγάλης Βουλγαρίας»  με τη συνθήκη του Αγ. Στεφάνου το 1878 ( διάρκειας 130 ημερών) ,την ίδρυση για 7 χρόνια της Ανατολικής Ρωμυλίας και την ανακατάληψή της από τους Βουλγάρους. Με την αποσκίρτηση της Εκκλησίας από το Πατριαρχείο δημιουργείται η Εξαρχική Εκκλησία της Βουλγαρίας και αρχίζει στην Οθωμανική ακόμη Μακεδονία έντονη προπαγάνδα και στη συνέχεια βιαιοπραγίες από τους κομιτατζήδες για αλλοτρίωση του ελληνικού στοιχείου της Μακεδονίας. Με τους εμπνευσμένους μητροπολίτες

 

 


11-11-2013. Kων/νος ΧΟΛΕΒΑΣ - Ιωάννης ΣΑΡΣΑΚΗΣ

1

Πολιτικός Επιστήμων - Στρατιωτικός ε.ε.

"Ο Άγιος Αυτοκράτορας Ιωάννης Βατάτζης"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Εκπαιδευτικό Συγκρότημα "ΠΛΑΤΩΝ"

-Πνευματικό Κέντρο "Άγιος Φώτιος"

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/q9ZA55dVQec

.

 

         Κων.Χολέβας:  Δώστε στους νέους μας πραγματική Παιδεία με κλασσικά κείμενα αρχαιότητας, ρωμέϊκης κληρονομιάς, πατερικά και νεότερα...

       

          Σπουδή στην Ιστορία της Ρωμανίας ( Βυζαντινής Αυτοκρατορίας) αποτέλεσε η ομιλία της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη Δευτέρα 11/11/2013 για τον "Άγιο Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη" από τους κ. Ιωάννη Σαρσάκη, στρατιωτικό ε.ε. και τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα , πολιτικό επιστήμονα , στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Ο κ. Σαρσάκης, ο πρώτος ομιλητής, αναφέρθηκε στο βίο του αγίου Ιωάννη Βατάτζη ,αφού έκανε μια σύντομη ιστορική επισκόπηση της εποχής. Με την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 από τους Φράγκους δημιουργήθηκαν τα φραγκικά βασίλεια της Κων/πολης, της Θεσσαλονίκης, το Δουκάτο των Αθηνών, το Βενετικό Δουκάτο Αρχιπελάγους, το Πριγκηπάτο της Αχαϊας καθώς και τα ελληνικά βασίλεια η Αυτοκρατορία της Νίκαιας, η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντος και το Δεσποτάτο της Ηπείρου ή και Θεσσαλονίκης. 107Η Αυτοκρατορία της Νίκαιας, κατά τον ιστορικό Διον. Ζακυνθηνό νόμιμα διεκδικούσε την αυτοκρατορία της Πόλης με πρώτο αυτοκράτορα τον Θεόδωρο Α΄Λάσκαρη (1204-1222) και την εκεί έδρα του Πατριάρχη. Τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο γαμπρός του Ιωάννης Γ΄Δούκας Βατάτζης , ο οποίος γεννήθηκε το 1193 στο Διδυμότειχο, από ονομαστή οικογένεια της Ρωμανίας .

02-11-2013 Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ με θέμα "Τεκτονισμός-Μασονία. Η αποκρυφιστική και παγανιστική λατρεία του Εωσφόρου" . Χωρίς να αναφέρεται σε πρόσωπα ο ομιλητής, διότι είναι εικόνες Θεού, καταθέτει και καταγγέλλει το σύστημα χωρίς μισαλλοδοξία και εχθρικό λόγο.

Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ

«Τεκτονισμός – Μασονία: Η Αποκρυφιστική & Παγανιστική λατρεία του Εωσφόρου».

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/80tMsmNx0F0

.

 

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ με θέμα "Τεκτονισμός-Μασονία. Η αποκρυφιστική και παγανιστική λατρεία του Εωσφόρου" . Χωρίς να αναφέρεται σε πρόσωπα ο ομιλητής, διότι είναι εικόνες Θεού, καταθέτει και καταγγέλλει το σύστημα χωρίς μισαλλοδοξία και εχθρικό λόγο. Ιστορικά στην Ελλάδα το τεκτονικό ίδρυμα αναγνωρίστηκε με διατάγματα το 1927, αργότερα το 1949 και στη συνέχεια το 1956 με σκοπό την ευποιϊα και την περίθαλψη και μόρφωση των απόρων παίδων.
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα μυσταγωγικό σύστημα, μια θρησκεία με μυστικούς σκοπούς που καταδικάστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδας και λατρεύει τον Εωσφόρο ως Μέγα αρχιτέκτονα του σύμπαντος {Μ.Α.Τ.Σ.} .Οι μασωνικές στοές είναι σωματεία που εξαπατούν τη Δικαιοσύνη, αποκρύπτουν το δόγμα του Εωσφόρου, έχουν κρύφια δόγματα και δεν καλύπτονται από το Σύνταγμα. Η μυστική εταιρεία των τεκτόνων στηρίζεται στην αλληλεγγύη που είναι υπεράνω θρησκείας και έθνους, ενώ η καρδιά όλων των θρησκειών βρίσκεται στη μασωνία. Ο τέκτονας αν και τιμά την ηθική όλων των θρησκειών, επιδιώκει τη διάδοση μόνο του δικού του "πιστεύω", υπακούει στον μέγα διδάσκαλο τον "σεβάσμιο", που έχει τον 33ο βαθμό μύησης, ασυζητητί.

Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Σεραφείμ με θέμα "Τεκτονισμός-Μασονία. Η αποκρυφιστική και παγανιστική λατρεία του Εωσφόρου" . Χωρίς να αναφέρεται σε πρόσωπα ο ομιλητής, διότι είναι εικόνες Θεού, καταθέτει και καταγγέλλει το σύστημα χωρίς μισαλλοδοξία και εχθρικό λόγο.

Αν η θρησκευτική αυτή συνομωτική οργάνωση αποκάλυπτε τους πραγματικούς στόχους και σκοπούς της δε θα ήταν νόμιμη από πλευράς δικαιοσύνης. Τώρα καλύπτεται με τον φιλεκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό μανδύα της ευποιϊας και τα ...

2-11-2013. Τελετή αδερφοποιήσεως με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/4dokUNA69ug

pb032064 Πανηγυρική ήταν η έναρξη της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης το Σάββατο 2/11/2013 για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014. Προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος ήταν και ο πρώτος ομιλητής. Ακολούθησε η τελετή αδελφοποίησης της Σχολής Γονέων Κατερίνης με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς με εμπνευσμένες εκφωνήσεις των δύο προέδρων κ. Κωνσταντίνου Κορομπίλη και κ. Παναγιώτη Χαραντζόπουλου πάνω στους κοινούς σκοπούς, τα οράματα και τους στόχους των παραπάνω συνδέσμων. Εποικοδομητική η αδελφοποίηση εφόσον οι στόχοι πραγματώνονται της μεν Σχολής Γονέων Κατερίνης μέσα από την 25η πορεία της, του δε Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς από τη 20η πορεία με ομιλίες και ημερίδες για γνώση τεκμηριωμένη επιστημονικά, χωρίς φανατισμούς και ιδεοληψίες με αγάπη για την πατρίδα και την ελληνορθόδοξη αυτοσυνειδησία. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες που σφράγισαν την αδελφοποίηση.

 

2-11-2013.   039

copy of 2-11-2013.   095 copy of 2-11-2013.   115

copy of 2-11-2013.   146

copy of 2-11-2013.   151

copy of 2-11-2013.   149

copy of 2-11-2013.   091