19-3-2018 Στρατηγός Μιχαήλ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ

Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να κλείσει η Σχολή Γονέων Κατερίνης τον κύκλο των ομιλιών της για την περίοδο 2017- 2018. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί συναρπαστικότερος ομιλητής με πιο επίκαιρο και πιο ενδιαφέρον θέμα. Στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, λοιπόν, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, μίλησε ο στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με θέμα: «Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».     Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος κ.Κορομπίλης Κωνσταντίνος ανέγνωσε Επιστολές του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή. Η Εκδήλωση κράτησε επί τρίωρο αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών ενώ ο κ. Κωσταράκος αναφέρθηκε στη συγκυρία που πραγματοποιήθηκε η διάλεξη, στο πόσο επίκαιρο είναι το θέμα αλλά και στα πρόσφατα περιστατικά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στίς Βρυξέλλες

Θέμα: "Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του Ενδιαφέροντος της Ε.Ε."

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Σ. Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/T-bSqFKMQFw

.

 

 

                            Στρατηγός Μιχαήλ Δημ. Κωσταράκος από την Κατερίνη.

 • Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα έρθει να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε να έρθει. Μόνοι μας θα αμυνθούμε.
 • Η Κρίση δεν τελείωσε…εξελίσσεται…θα γίνουν και άλλα επεισόδια. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Ενότητα και Ομοψυχία.
 • Η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας. Δεν έχουμε που αλλού να πάμε!
 • Η κοσμική δυτικόστροφη Τουρκία άλλαξε μετά το πραξικόπημα της 15-7-2016. Έγινε Ισλαμική & Εθνικιστική χώρα.
 • Χρειάζεται επιφυλακή και Ετοιμότητα έναντι της Τουρκίας.

Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να κλείσει η Σχολή Γονέων Κατερίνης τον κύκλο των ομιλιών της για την περίοδο 2017- 2018. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί συναρπαστικότερος ομιλητής  με πιο επίκαιρο  και πιο ενδιαφέρον θέμα. Στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, λοιπόν,  τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, μίλησε ο στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής  Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με θέμα:

                           «Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με καλύτερο τρόπο δεν θα μπορούσε να κλείσει η Σχολή Γονέων Κατερίνης τον κύκλο των ομιλιών της για την περίοδο 2017- 2018. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί συναρπαστικότερος ομιλητής με πιο επίκαιρο και πιο ενδιαφέρον θέμα. Στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, λοιπόν, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, μίλησε ο στρατηγός κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες με θέμα: «Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».     Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος κ.Κορομπίλης Κωνσταντίνος ανέγνωσε Επιστολές του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή. Η Εκδήλωση κράτησε επί τρίωρο αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών ενώ ο κ. Κωσταράκος αναφέρθηκε στη συγκυρία που πραγματοποιήθηκε η διάλεξη, στο πόσο επίκαιρο είναι το θέμα αλλά και στα πρόσφατα περιστατικά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

19-3-2018

       Στην αρχή της εκδήλωσης  ο Πρόεδρος κ.Κορομπίλης Κωνσταντίνος ανέγνωσε Επιστολές του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή. Η Εκδήλωση κράτησε επί τρίωρο αμείωτο...

12-3-2018 Ιερομόναχος π.Σάββας Αγιορείτης

Τη Δευτέρα 12-3-2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης μίλησε ο Ιερομόναχος π.Σάββας Αγιορείτης με θέμα: "Σύγχρονη Ειδωλολατρεία - ο Καταστροφικός Έπαινος". Η ομιλία συνδιοργανώθηκε με τον Ιεραποστολικό Σύλλογο ΚΥΡΙΑΚΗ και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη). Ο π.Σάββας στηριγμένος στην Αγία Γραφή, στους Πατέρες της Εκκλησίας και τους σύγχρονους Αγίους παρουσίασε με βαθύ θεολογικό τρόπο τη σύγχρονη ειδωλολατρεία αναφερόμενος σε μία από τις πρώτες εντολές του Θεού "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον". Τίποτε από τα κτιστά στη θέση του Θεού. Κι ενώ στην αρχή τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας λάτρευαν τον Θεό στη συνέχεια οι απόγονοί τους αποστάτησαν και λάτρευαν τα είδωλα. Η γρήγορη αποστασία έφερε την ειδωλολατρεία (λατρεία κτισμάτων) και περίοδο φόβου και σκοταδισμού με ζωοθυσίες και ανθρωποθυσίες (Μολώχ) σε τρομακτικούς θεούς.

 Θέμα: "Σύγχρονη Ειδωλολατρεία - Ο Καταστροφικός Έπαινος"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ιεραποστολικός Σύλλογος ΚΥΡΙΑΚΗ

 π.Σάββας Αγιορείτης:

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/Qs_EhGgq41c

.

 

 • "Η Υπερηφάνεια και ο Εγωισμός, θρέφεται απο τους Επαίνους"
 • "Είμαστε στην πράξη ... Ειδωλολάτρες"
 • "Βγάλαμε στην Ζωή Εγωιστές και όχι Χριστιανούς"

 

Τη Δευτέρα 12-3-2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης μίλησε ο Ιερομόναχος π.Σάββας Αγιορείτης με θέμα: "Σύγχρονη Ειδωλολατρεία - ο Καταστροφικός Έπαινος". Η ομιλία συνδιοργανώθηκε με τον Ιεραποστολικό Σύλλογο ΚΥΡΙΑΚΗ και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).

Ο π.Σάββας στηριγμένος στην Αγία Γραφή, στους Πατέρες της Εκκλησίας και τους σύγχρονους Αγίους παρουσίασε με βαθύ θεολογικό τρόπο τη σύγχρονη ειδωλολατρεία αναφερόμενος σε μία από τις πρώτες εντολές του Θεού "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον". Τίποτε από τα κτιστά στη θέση του Θεού. Κι ενώ στην αρχή τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας λάτρευαν τον Θεό στη συνέχεια οι απόγονοί τους αποστάτησαν και λάτρευαν τα είδωλα. Η γρήγορη αποστασία έφερε την ειδωλολατρεία (λατρεία κτισμάτων) και περίοδο φόβου και σκοταδισμού με ζωοθυσίες και ανθρωποθυσίες (Μολώχ) σε τρομακτικούς θεούς.

Με την έλευση του Χριστού ο κόσμος και ιδιαίτερα η Ευρώπη εκχριστιανίστηκε και εκπολιτίστηκε, όμως με το πέρασμα των χρόνων "ευχαρίστησε" τον Χριστό με σκοτάδι και "σύγχρονη" επιστροφή στην ειδωλολατρεία. Έδιωξε τον Χριστό από τα σχολεία, τις οικογένειες, τις επιστήμες, τα περιοδικά, την τηλεόραση, τον πολιτισμό και την επηρμένη κουλτούρα. Και δυστυχώς άρχισε να εκδιώκεται ο Χριστός από την πατρίδα μας με τη συγκατάθεσή μας, προς μεγάλη χαρά του διαβόλου. Τα πάθη της ψυχής μας - φιληδονία, φιλοδοξία, φιλαργυρία - μετατρέπονται σε επιθυμίες και σύγχρονα είδωλα. Το είδωλο παίρνει τη θέση του Χριστού και η ειδωλολατρεία μεταβάλλεται σε δαιμονολατρεία. Με τη λατρεία του ειδώλου καταντούμε συνεργοί του ψεύδους.


Τη Δευτέρα 12-3-2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης μίλησε ο Ιερομόναχος π.Σάββας Αγιορείτης με θέμα: "Σύγχρονη Ειδωλολατρεία - ο Καταστροφικός Έπαινος". Η ομιλία συνδιοργανώθηκε με τον Ιεραποστολικό Σύλλογο ΚΥΡΙΑΚΗ και πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη). Ο π.Σάββας στηριγμένος στην Αγία Γραφή, στους Πατέρες της Εκκλησίας και τους σύγχρονους Αγίους παρουσίασε με βαθύ θεολογικό τρόπο τη σύγχρονη ειδωλολατρεία αναφερόμενος σε μία από τις πρώτες εντολές του Θεού "ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον". Τίποτε από τα κτιστά στη θέση του Θεού. Κι ενώ στην αρχή τα παιδιά του Αδάμ και της Εύας λάτρευαν τον Θεό στη συνέχεια οι απόγονοί τους αποστάτησαν και λάτρευαν τα είδωλα. Η γρήγορη αποστασία έφερε την ειδωλολατρεία (λατρεία κτισμάτων) και περίοδο φόβου και σκοταδισμού με ζωοθυσίες και ανθρωποθυσίες (Μολώχ) σε τρομακτικούς θεούς.

 

5-3-2018 Μάνος ΔΑΝΕΖΗΣ

1Δρ. Αστροφυσικής - Εθν. Καποδιστριακού Παν. Αθηνών

Θέμα: Η Σχετικότητα του Χρόνου".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/lqMawTNlIdk

 

Ο Αστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης ήταν ο ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 5 Μαρτίου. Το θέμα της διάλεξης του ήταν : "Η Σχετικότητα του χρόνου"

        Ο Μάνος Δανέζης  υπήρξε επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονταν στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Έχει συντάξει εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και δεκαέξι βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών. Τέλος έχει παρουσιάσει 110 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση με σχετική θεματολογία.

Ο Αστροφυσικός Δρ. Μάνος Δανέζης ήταν ο ομιλητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 5 Μαρτίου. Το θέμα της διάλεξης του ήταν : "Η Σχετικότητα του χρόνου"         Ο Μάνος Δανέζης  υπήρξε επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονταν στις κατευθύνσεις: δορυφορική φασματοσκοπία στο υπεριώδες, αστρικές ατμόσφαιρες, διπλοί και μεταβλητοί αστέρες, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών κ.ά. Είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Έχει συντάξει εκατοντάδες άρθρα στον ελληνικό ημερήσιο τύπο, καθώς και δεκαέξι βιβλία σχετικά με την Αστροφυσική και την Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών. Τέλος έχει παρουσιάσει 110 εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση με σχετική θεματολογία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορωδιακά τραγούδια από την Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» υπό την Διέθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.

26-2-2018 Νικόλαος Π. ΖΑΙΡΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. Νικόλαος Π. Ζαϊρης ήταν ο ομιλητής της διάλεξης που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη 26 Φεβρουαρίου 2018 με συνδιοργανωτή το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης. Η ομιλία του είχε σαν θέμα: «φαινόμενα μεταμέλειας στη δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη» Ο κ. Ζαϊρης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις κάποιων κατηγορουμένων στην παραπάνω δίκη, οι οποίοι παρά τη δεδομένη πολύχρονη παραβατικότητα, τη σκληρότητα και την ηθική αναλγησία που επέδειξαν απέναντι σε συνανθρώπους τους στην 27χρονη δράση της οργάνωσης, δεν απέβαλλαν ολοκληρωτικά και δεν είχαν ξεριζωθεί απ’ αυτούς κάποια ανθρώπινα αισθήματα. Ορισμένοι απ’ αυτούς που είχαν περιφερειακό και υποβοηθητικό κυρίως ρόλο, παρά τα σκληρά αντικοινωνικά αντανακλαστικά και το ταξικό μίσος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της δράσης τους έφτασαν, κάποια στιγμή, στην απόφαση να επιδείξουν κάποια μεταμέλεια, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να ζητήσουν το αμέριστο έλεος του Θεού, όπως ένας βασικός κατηγορούμενος ο Σάββας Ξηρός, που δήλωσε: «Θεωρώ μεγάλη αλαζονεία να λέει κάποιος, ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στη ζωή του. Αυτό που θα άλλαζα, αν μπορούσα από όλη αυτή την ιστορία, θα ήταν να μην είχα αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω».

Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ.

Θέμα: "Φαινόμενα Μεταμέλειας στην Δίκη της Ε.Ο. 17ης Νοέμβρη

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Δικηγορικός Σύλλογος Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/2a1LBS0C4CY

.

 

 

Μέλος της Επαναστατικής Οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

-Η Ωδύνη μου δεν μπορεί να εκφραστεί με καμία λέξη και θα δεχτώ την όποια ποινή μου επιβάλλει το δικαστήριο για να αποτελέσει για μένα την αρχή της κάθαρσης μου, γιατί για μένα κάθαρση δεν θα γίνει ποτέ. Ντρέπομαι…Έχω Μετανοιώσει και ζητώ να με συγχωρέσει η κοινωνία, τα θύματα και οι συγγενείς των θυμάτων...

Άλλος...

-Δικάστε με και καταδικάστε με γιατί δεν μπόρεσα να αποτρέψω αυτές τις εγκληματικές πράξεις...

-ΕΡΩΤΗΣΗ  δημοσιογράφου στον Σάββα Ξηρό.  Εάν είχες παιδί τι θα του έλεγες? ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Να μην ακολουθήσει ποτέ το παράδειγμα του πατέρα του.

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ.  Νικόλαος Π. Ζαϊρης ήταν ο ομιλητής της διάλεξης που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη 26 Φεβρουαρίου 2018 με συνδιοργανωτή το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης.  Η  ομιλία του είχε  σαν θέμα: «Φαινόμενα μεταμέλειας στη δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη»

Ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ. Νικόλαος Π. Ζαϊρης ήταν ο ομιλητής της διάλεξης που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης τη 26 Φεβρουαρίου 2018 με συνδιοργανωτή το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης. Η ομιλία του είχε σαν θέμα: «φαινόμενα μεταμέλειας στη δίκη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη» Ο κ. Ζαϊρης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις κάποιων κατηγορουμένων στην παραπάνω δίκη, οι οποίοι παρά τη δεδομένη πολύχρονη παραβατικότητα, τη σκληρότητα και την ηθική αναλγησία που επέδειξαν απέναντι σε συνανθρώπους τους στην 27χρονη δράση της οργάνωσης, δεν απέβαλλαν ολοκληρωτικά και δεν είχαν ξεριζωθεί απ’ αυτούς κάποια ανθρώπινα αισθήματα. Ορισμένοι απ’ αυτούς που είχαν περιφερειακό και υποβοηθητικό κυρίως ρόλο, παρά τα σκληρά αντικοινωνικά αντανακλαστικά και το ταξικό μίσος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της δράσης τους έφτασαν, κάποια στιγμή, στην απόφαση να επιδείξουν κάποια μεταμέλεια, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους και να ζητήσουν το αμέριστο έλεος του Θεού, όπως ένας βασικός κατηγορούμενος ο Σάββας Ξηρός, που δήλωσε: «Θεωρώ μεγάλη αλαζονεία να λέει κάποιος, ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα στη ζωή του. Αυτό που θα άλλαζα, αν μπορούσα από όλη αυτή την ιστορία, θα ήταν να μην είχα αφαιρέσει ζωή. Αυτό θα με κυνηγάει για πάντα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω».

       Ο άριστος δικαστικός λειτουργός κ. Ζαϊρης μετά από 39 χρόνια λαμπρής σταδιοδρομίας στο Δικαστικό Σώμα ως δικαστής, υπηρέτησε στα ύπατα αξιώματα της ιεραρχίας της Πολιτικής και Ποινικής δικαιοσύνης. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής του διαδρομής συμμετείχε ως προεδρεύων ή ως μέλος σε πολύ σημαντικές υποθέσεις που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο. Ο κ. Ζαϊρης, εκτός των άλλων υπήρξε και τακτικό μέλος στην πρωτοβάθμια δίκη της επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη που άφησε πίσω της 23 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και πολύ πόνο στους συγγενείς και φίλους των. Έχουν περάσει από τότε...

12-2-2018 Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο είχε καλεσμένο ομιλητή η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 με ένα άκρως προκλητικό και ενδιαφέρον θέμα ομιλίας : «Δεν είμαι Χριστιανός… Θέλω να γίνω!». Η αίθουσα κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από πλήθος κόσμου και έτσι ενεργοποιήθηκε από τους οργανωτές και η δεύτερη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης η οποία όμως δεν κατέστη ούτε και αυτή ικανή να φιλοξενήσει τα 1000 και πλέον άτομα που «πλημμύρησαν» τις αίθουσες, τις σκάλες και τους διαδρόμους…!Θέμα: "Δεν είμαι Χριστιανός...Θέλω να γίνω!"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

- Ι.Μ.Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/vXBB8BbYWnY

.

 

Μεσογαίας Νικόλαος:

 Ο πιο αμαρτωλός, ο πιο Διεστραμμένος κρύβει μέσα του … σπόρο Θεϊκής Χάριτος! 

 

Περισσότερα απο 1000 άτομα κατέκλυσαν τις 2 αίθουσες, τις σκάλες και τους διαδρόμους του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης στην χθεσινή ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου ο οποίος ήταν ο επίσημος ομιλητής και καλεσμένος της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 με θέμα: «Δεν είμαι Χριστιανός… Θέλω να γίνω!». Η αίθουσα κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από πλήθος κόσμου και έτσι ενεργοποιήθηκε από τους οργανωτές και η δεύτερη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης η οποία όμως δεν κατέστη ούτε και αυτή ικανή να φιλοξενήσει τα 1000 και πλέον άτομα που «πλημμύρησαν» τις αίθουσες! 

Στην αρχή της ομιλίας ακούστηκε η Γυναικεία Χορωδία της Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο είχε καλεσμένο ομιλητή η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 με ένα άκρως προκλητικό και ενδιαφέρον θέμα ομιλίας : «Δεν είμαι Χριστιανός… Θέλω να γίνω!». Η αίθουσα κατακλύστηκε από πολύ νωρίς από πλήθος κόσμου και έτσι ενεργοποιήθηκε από τους οργανωτές και η δεύτερη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης η οποία όμως δεν κατέστη ούτε και αυτή ικανή να φιλοξενήσει τα 1000 και πλέον άτομα που «πλημμύρησαν» τις αίθουσες, τις σκάλες και τους διαδρόμους…!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος με λόγο Μεστό, Ουσιαστικό, Πεντακάθαρο, χωρίς περιστροφές, μέσα από προσωπικά βιώματα δοσμένα με χιούμορ, απλά γεγονότα, διαλόγους και προβληματισμούς, προσπάθησε να περιγράψει την πάλη του ανθρώπου να αποκαλύψει ...

5-2-2018 Δρ. Στυλιανός ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

Φορτισμένη συγκινησιακά και εξομολογητική ήταν η ομιλία του κ.Στυλιανού Τσιπούρα, τέως σχολικού συμβούλου, Δρ Θεολογίας, τη Δευτέρα 5-2-2018, στη σειρά των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη". Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Η εκδημία ενός "Αγγέλου". Η γονεϊκή στάση”. Η εξιστόρηση του κ.Τσιπούρα για την εκδημία του γιου του Άγγελου, μαθητή 17 χρόνων, πριν από 5 χρόνια ήταν συγκινητική και βιωματική. Με τη γνώση ότι η ζωή αποτελείται από μνήμες του παρελθόντος αναφέρθηκε στα τρία στάδια λόγω της κοίμησης του γιου του. Πρώτο στάδιο ουσιαστική γνωριμία με το παιδί, δεύτερο η εκδημία, τρίτο η διαχείριση πένθους.Med, MTH, Δρ. Θεολογίας, τ. Σχ. Σύμβουλος

ΕΔΙΠ τμ. Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας

Θέμα: "Η εκδημία ενός Αγγέλου, η γονεϊκή στάση"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Εφημερίδα "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/aEI1apLPNgg

.

 

Δρ. Στυλιανός Τσιπούρας: ...Ακούμπησα το φαρμάκι του θανάτου του γιού μου στον Χριστό και αυτός το μέλωσε!!!

Δάσκαλος Γιανικός Ευάγγελος ...Πριν 8 ημέρες δεν θα σε καταλάβαινα, τώρα σε καταλαβαινω, σε νοιώθω, και μου έδωσες μεγάλη δύναμη να αντιμετωπίσω αυτόν τον Σταυρό της απωλείας του 21 χρονου γιού μου. Ευχαριστώ θερμά κ. Τσιπούρα

Φορτισμένη συγκινησιακά και εξομολογητική ήταν η ομιλία του κ.Στυλιανού Τσιπούρα, τέως σχολικού συμβούλου, Δρ Θεολογίας, τη Δευτέρα 5-2-2018, στη σειρά των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη". Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Η εκδημία ενός "Αγγέλου". Η γονεϊκή στάση”.

Η εξιστόρηση του κ.Τσιπούρα για την εκδημία του γιου του Άγγελου, μαθητή 17 χρόνων, πριν από 5 χρόνια ήταν συγκινητική και βιωματική. Με τη γνώση ότι η ζωή αποτελείται από μνήμες του παρελθόντος αναφέρθηκε στα τρία στάδια λόγω της κοίμησης του γιου του. Πρώτο στάδιο ουσιαστική γνωριμία με το παιδί, δεύτερο η εκδημία, τρίτο η διαχείριση πένθους.

Φορτισμένη συγκινησιακά και εξομολογητική ήταν η ομιλία του κ.Στυλιανού Τσιπούρα, τέως σχολικού συμβούλου, Δρ Θεολογίας, τη Δευτέρα 5-2-2018, στη σειρά των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη". Το θέμα της ομιλίας ήταν: “Η εκδημία ενός "Αγγέλου". Η γονεϊκή στάση”. Η εξιστόρηση του κ.Τσιπούρα για την εκδημία του γιου του Άγγελου, μαθητή 17 χρόνων, πριν από 5 χρόνια ήταν συγκινητική και βιωματική. Με τη γνώση ότι η ζωή αποτελείται από μνήμες του παρελθόντος αναφέρθηκε στα τρία στάδια λόγω της κοίμησης του γιου του. Πρώτο στάδιο ουσιαστική γνωριμία με το παιδί, δεύτερο η εκδημία, τρίτο η διαχείριση πένθους.

Ο Άγγελος μεγάλωσε σε μία πιστή οικογένεια με ερεθίσματα πνευματικά, επισκέψεις σε μοναστήρια - είχε πνευματικό τον π.Μύρωνα Σιμωνοπετρίτη και αργότερα και ο αδερφός του έγινε ιερομόναχος - και καλλιέργησε σωστά τα διανοητικά και σωματικά του προσόντα. Υπήρξε άριστος μαθητής που διάβαζε τη Θεωρία της Σχετικότητας από τα 12 του χρόνια, πολύ καλός ποδοσφαιριστής στην εφηβική ομάδα του Άρη (κλήθηκε και στην Εθνική Νέων αλλά δεν πρόλαβε να συμμετάσχει), καλός φίλος με ...

29-1-2018 Eυρυβιάδης ΜΠΑΙΡΑΜΙΔΗΣ

Την Δευτέρα 29-1-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ιατρική ομιλία για την "Αιμορραγία στον Εγκέφαλο", που απευθυνόταν και στους γιατρούς με την εξειδικευμένη παρουσίασή της αλλά και στο κοινό με τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Ομιλητής ήταν ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη", στις 7 το απόγευμα.Νευροχειρουργός

Θέμα: "Αιμορραγία στον Εγκέφαλο".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/YVL1vWS8Df0

.

 

 • Γιατρέ μου Ευχαριστώ μου σώσατε την Ζωή!!!   Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης από 2 ασθενείς του Νευρουχειρουργού Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη  που δημόσια τον ευχαρίστησαν κατα την διάρκεια της εκδήλωσης με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Ευπατρίδη ιατρό ο οποίος "φυλάσσει Θερμοπύλες" στην Ακριτική Λέσβο.

Την Δευτέρα 29-1-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ιατρική ομιλία για την "Αιμορραγία στον Εγκέφαλο", που απευθυνόταν και στους γιατρούς με την εξειδικευμένη παρουσίασή της αλλά και στο κοινό με τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Ομιλητής ήταν ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη", στις 7 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 29-1-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ιατρική ομιλία για την "Αιμορραγία στον Εγκέφαλο", που απευθυνόταν και στους γιατρούς με την εξειδικευμένη παρουσίασή της αλλά και στο κοινό με τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Ομιλητής ήταν ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη", στις 7 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 29-1-2018 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια καταπληκτική ιατρική ομιλία για την "Αιμορραγία στον Εγκέφαλο", που απευθυνόταν και στους γιατρούς με την εξειδικευμένη παρουσίασή της αλλά και στο κοινό με τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Ομιλητής ήταν ο κ. Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, νευροχειρουργός στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας, στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου "Εκάβη", στις 7 το απόγευμα.

Κατά τον ιατρικό ορισμό, ο εγκέφαλος έχει σπογγώδη υφή, ζυγίζει 1200-1400 gr, αποτελείται από 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και έχει άπειρες συνάψεις. Είναι η πιο πολύπλοκη ζώσα μάζα στο σύμπαν με πολλές άγνωστες λειτουργίες του ακόμα και σήμερα στους νευροχειρουργούς. Αποτελεί το τελειότερο όργανο που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος υπερέχει από όλα τα όντα χάρη στο νου κατά τη ρήση του Αναξαγόρα: "Λέων μεν όνυξι κρατεί, κέρασι δε βους, άνθρωπος δε νω".

Ένα τέτοιο πολύτιμο όργανο προστατεύεται με το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, με προστατευτική μεμβράνη μέσα στο οστέινο κλουβί της κοιλότητας του κρανίου. Παρόλα αυτά είναι εύθραυστος και δημιουργούνται αιμορραγίες...

22-1-2018 Βενιαμίν ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφίες 2017 - 2018

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης: Στην Ελλάδα ζούμε όπως – όπως Υποθηκεύοντας το Μέλλον μας. Να αποφύγουμε τα τραγικά λάθη του παρελθόντος και να μην υποκύψουμε σε πιέσεις και διεθνή συμφέροντα, ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονίας. Η Ελλάδα είναι απαραίτητο και οφείλει, απέναντι στίς µελλοντικές γενιές, να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών. Η Σχολή Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, συνεχίζοντας το πρόγραμμά της, διοργάνωσε την πρώτη διάλεξη για το νέο έτος 2018 με ομιλητή τον διεθνολόγο και λέκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου με θέμα «Το νομικό καθεστώς της Α.Ο.Ζ και τα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα»Διεθνολόγος - Λέκτορας Νομικής Σχ. Α.Π.Θ.

Θέμα: "Το Νομικό καθεστώς της Α.Ο.Ζ. &

            τα πλεονεκτήματα για τηνΕλλάδα"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Κλιγγοπούλου Ρεβέκκα".

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/atcuLaKWNcs

.

 

 

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Στην Ελλάδα ζούμε όπως – όπως Υποθηκεύοντας το Μέλλον μας.
 • Να αποφύγουμε τα τραγικά λάθη του παρελθόντος και να μην  υποκύψουμε σε πιέσεις και διεθνή συμφέροντα, ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονίας.
 • Η Ελλάδα είναι απαραίτητο και οφείλει,  απέναντι στίς µελλοντικές γενιές, να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών.

Η Σχολή Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης,  συνεχίζοντας το πρόγραμμά της, διοργάνωσε την πρώτη διάλεξη για το νέο έτος 2018 με ομιλητή τον διεθνολόγο και λέκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου  με θέμα «Το νομικό καθεστώς της Α.Ο.Ζ  και τα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα»

Βενιαμίν Καρακωστάνογλου από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης: Στην Ελλάδα ζούμε όπως – όπως Υποθηκεύοντας το Μέλλον μας. Να αποφύγουμε τα τραγικά λάθη του παρελθόντος και να μην υποκύψουμε σε πιέσεις και διεθνή συμφέροντα, ξεπουλώντας το όνομα της Μακεδονίας. Η Ελλάδα είναι απαραίτητο και οφείλει, απέναντι στίς µελλοντικές γενιές, να προχωρήσει άμεσα στη χάραξη της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της σύμφωνα με το δίκαιο των θαλασσών. Η Σχολή Γονέων, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, συνεχίζοντας το πρόγραμμά της, διοργάνωσε την πρώτη διάλεξη για το νέο έτος 2018 με ομιλητή τον διεθνολόγο και λέκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου με θέμα «Το νομικό καθεστώς της Α.Ο.Ζ και τα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα»

    Ο εκλεκτός ομιλητής στην αρχή της ομιλίας του, με την ευκαιρία της μεγάλης απήχησης που είχε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και η θερμή συμμετοχή τεράστιου πλήθους, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Υποστήριξε με ...

18-12-2017 κ.Ναταλία ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Στην τελευταία της εκδήλωση για το 2017 η Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης φιλοξένησε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, την κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας. Η εκλεκτή ομιλήτρια διαπραγματεύτηκε το πολύ ενδιαφέρον και επετειακό θέμα : «Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017…εκατό χρόνια μετά».     Η κ. Νικολάου αναφέρθηκε στις φάσεις και τους σταθμούς από τις οποίες πέρασε η επιβολή της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Όλη η ομιλία της συνοδεύτηκε από προβολή πλήθους αυθεντικών ντοκουμέντων που στήριζαν το περιεχόμενο της εισήγησής της. Πολλά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρθηκε η κ. Νικολάου ήταν προσωπικές εμπειρίες ή πληροφορίες που συγκέντρωσε η ίδια μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη.  Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας

Πανεπιστημίου Lomonosov Μόσχας

Θέμα: Οκτωβριανή Επανάσταση...1917-2017...

          Εκατό χρόνια μετά.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

-Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Άντον Τσέχωφ.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/FnSEqNODoKg

.

 

Ναταλία Νικολάου:

-Ο Κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς στην Μέκκα του Κομμουνισμού.

-Μεγαλύτερο κακό από την φτωχοποίηση. είναι η καταπίεση της Ελευθερίας… Αυτό είναι η μεγαλύτερη Τρομοκρατία…

             

        Στην τελευταία της εκδήλωση για το 2017 η Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης φιλοξένησε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, την κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών το 1992. Η εκλεκτή ομιλήτρια διαπραγματεύτηκε το πολύ ενδιαφέρον και επετειακό θέμα :

«Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017…εκατό χρόνια μετά».

         Η κ. Νικολάου  αναφέρθηκε στις φάσεις και τους σταθμούς από τις οποίες πέρασε η επιβολή της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Όλη η ομιλία της συνοδεύτηκε από προβολή πλήθους αυθεντικών ντοκουμέντων που στήριζαν το περιεχόμενο της εισήγησής της. Πολλά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρθηκε η κ. Νικολάου ήταν προσωπικές εμπειρίες ή πληροφορίες που συγκέντρωσε η ίδια μετά από πολυετή έρευνα και μελέτη.  

1

Ναταλία Νικολάου: -Ο Κομμουνισμός απέτυχε παταγωδώς στην Μέκκα του Κομμουνισμού. -Μεγαλύτερο κακό από την φτωχοποίηση. είναι η καταπίεση της Ελευθερίας… Αυτό είναι η μεγαλύτερη Τρομοκρατία…            Στην τελευταία της εκδήλωση για το 2017 η Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης φιλοξένησε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, την κ. Ναταλία Νικολάου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών το 1992. Η εκλεκτή ομιλήτρια διαπραγματεύτηκε το πολύ ενδιαφέρον και επετειακό θέμα : «Οκτωβριανή Επανάσταση 1917-2017…εκατό χρόνια μετά». 

       

    Την Εκδήλωσε άνοιξε η μικτή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».  Με την άψογη -όπως πάντα- οργάνωση και εκτέλεση του μουσικού προγράμματος, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου και χοράρχη κ. Νικολάου Πατρή, τα μέλη της χορωδίας απέσπασαν ...

11-12-2017 Αθηνά ΣΙΔΕΡΗ

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου…θα είμαι Περισσότερο κοντά σας! Αθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στην Γή και η Γή να ανεβαίνει στον Ουρανό! Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". Οι εμπειρίες της ομιλήτριας συγκίνησαν τους ακροατές που με την παραστατικότητα και ζωντάνια του λόγου της φανέρωσαν πτυχές της αγιότητάς του. Πριν από την ομιλία ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω" απέδωσε ιεροπρεπώς ύμνους για τον Άγιο Πορφύριο υπό τη διεύθυνση του κ.Νικολάου ΞάφηΚοινωνική Λειτουργός.

Πνευματικό τέκνο Αγ. Πορφυρίου

Θέμα: "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν.Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/d6T1Bgrw5wA

.

 

 

       Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου…θα είμαι Περισσότερο κοντά σας!

     Αθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στην Γή και η Γή να ανεβαίνει στον Ουρανό!

      Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". Οι εμπειρίες της ομιλήτριας συγκίνησαν τους ακροατές που με την παραστατικότητα και ζωντάνια του λόγου της φανέρωσαν πτυχές της αγιότητάς του.

Πριν από την ομιλία ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω" απέδωσε ιεροπρεπώς ύμνους για τον Άγιο Πορφύριο υπό τη διεύθυνση του κ.Νικολάου Ξάφη.

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: Όταν φύγω από το σαρκίο μου…θα είμαι Περισσότερο κοντά σας! Αθηνά Σιδέρη: Είδα τον Ουρανό να κατεβαίνει στην Γή και η Γή να ανεβαίνει στον Ουρανό! Τη Δευτέρα 11-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κ.Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου, η οποία καθήλωσε με τον βιωματικό και πνευματικό της λόγο το ακροατήριο. Το θέμα ήταν "Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης...όπως τον έζησα". Οι εμπειρίες της ομιλήτριας συγκίνησαν τους ακροατές που με την παραστατικότητα και ζωντάνια του λόγου της φανέρωσαν πτυχές της αγιότητάς του. Πριν από την ομιλία ο Βυζαντινός χορός ιεροψαλτών "Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω" απέδωσε ιεροπρεπώς ύμνους για τον Άγιο Πορφύριο υπό τη διεύθυνση του κ.Νικολάου Ξάφη

Ο Άγιος Πορφύριος, κατά την ομιλήτρια, αγάπησε πολύ τον Θεό. Ιδέα, όραμα και σκοπός της ζωής του ήταν η γνώση και βίωση της Αγίας Τριάδος. Αγαπούσε πολύ τις επιστήμες και τις τέχνες και ωθούσε, τους νέους ιδιαίτερα, προς την κοπιώδη μόρφωση. Αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους και αγκάλιαζε ιδιαίτερα τους πονεμένους με...

4-12-2017 Δημήτριος ΛΑΚΑΣΑΣ

Δημήτρης Λακασάς: Μόνο με την Συνεργασία και την Εξωστρέφεια υπάρχει Ελπίδα Εξόδου από την Κρίση. Με τη συνεχή επιβολή και αύξηση φόρων (Καμπύλη Laffer) μειώνονται δραματικά τα έσοδα λόγω της δημιουργίας αντικινήτρων, κατά κάποιον τρόπο τιμωρείται η αύξηση της παραγωγής. Τη Δευτέρα 4-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πρωτότυπη ομιλία, καινοτόμα για την επιχειρηματική πραγματικότητα, από τον κ. Δημήτριο Λακασά, πρόεδρο Δ.Σ. της Olympia Electronics Α.Ε., επικεφαλής think tank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) σε Συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας.Πρόεδρος Δ.Σ. της Olympia Electronics A.E.

Επικεφαλής Think Tank Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

"Παράγω και Εξάγω"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Επιμελητήριο Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/EddYfl5xK58

.

 

Δημήτρης Λακασάς: Μόνο με την Συνεργασία και την Εξωστρέφεια υπάρχει Ελπίδα Εξόδου από την Κρίση. Με τη συνεχή επιβολή και αύξηση φόρων (Καμπύλη Laffer) μειώνονται δραματικά τα έσοδα λόγω της δημιουργίας αντικινήτρων, κατά κάποιον τρόπο τιμωρείται η αύξηση της παραγωγής.

Τη Δευτέρα 4-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πρωτότυπη ομιλία, καινοτόμα για την επιχειρηματική πραγματικότητα, από τον κ. Δημήτριο Λακασά, πρόεδρο Δ.Σ. της Olympia Electronics Α.Ε., επικεφαλής think tank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) σε Συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας.

Δημήτρης Λακασάς: Μόνο με την Συνεργασία και την Εξωστρέφεια υπάρχει Ελπίδα Εξόδου από την Κρίση. Με τη συνεχή επιβολή και αύξηση φόρων (Καμπύλη Laffer) μειώνονται δραματικά τα έσοδα λόγω της δημιουργίας αντικινήτρων, κατά κάποιον τρόπο τιμωρείται η αύξηση της παραγωγής. Τη Δευτέρα 4-12-2017 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κατερίνης - είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πρωτότυπη ομιλία, καινοτόμα για την επιχειρηματική πραγματικότητα, από τον κ. Δημήτριο Λακασά, πρόεδρο Δ.Σ. της Olympia Electronics Α.Ε., επικεφαλής think tank του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) σε Συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Πιερίας.

      Ξεκινώντας από το θέμα της εισήγησής του "Παράγω και Εξάγω" ο ομιλητής διευκρίνισε ότι αυτό το οικονομικό μοντέλο συντελεί σε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές τεχνικές. Η ριζική αλλαγή του μοντέλου οικονομίας στηρίζεται στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής, στην καινοτόμο ανταγωνιστικότητα και στην καλλιέργεια κουλτούρας εξωστρέφειας. Θεμέλια για την καρδιά και ψυχή των παραπάνω θεωρούνται τα ελληνικά χέρια και μυαλά, που δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια μεταναστεύουν στο εξωτερικό (400.000 νέοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης). 

Ξεκινώντας από το θέμα της εισήγησής του "Παράγω και Εξάγω" ο ομιλητής διευκρίνισε ότι αυτό το οικονομικό μοντέλο συντελεί σε μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές τεχνικές. Η ριζική αλλαγή του μοντέλου οικονομίας στηρίζεται στα προϊόντα ελληνικής παραγωγής, στην καινοτόμο ανταγωνιστικότητα και στην καλλιέργεια κουλτούρας εξωστρέφειας. Θεμέλια για την καρδιά και ψυχή των παραπάνω θεωρούνται τα ελληνικά χέρια και μυαλά, που δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια μεταναστεύουν στο εξωτερικό (400.000 νέοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης).

  Ο υγιής ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της μετανάστευσης - και όχι μόνον το Δημόσιο - στην κοινωνική συνοχή, στη λύση του έντονου δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, αρκεί η εθνική στοχοθεσία να αποβλέπει στην αύξηση της... 

27-11-2017 Πλοίαρχος Λεωνίδας ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑΣ Π.Ν.

Η Σχολή Γονέων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης) συνέχισε τον κύκλο των εκδηλώσεών της στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με ομιλητή το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα. Η ομιλία έγινε και με την ευκαιρία της έλευσης, μετά από 72 χρόνια, του Θωρηκτού Αβέρωφ στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο ομιλητής διετέλεσε κατά το παρελθόν κυβερνήτης. Ο πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν. ανέπτυξε το θέμα: «Από την Αθηναϊκή τριήρη στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Τα ξύλινα τείχη της Πατρίδας μας» Πλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού.

Διεθυντής Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.)

"Από την Αθηναική Τριήρη στο Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ.

Τα ξύλινα τείχη της Πατρίδας μας"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

-Α'Βάθμια Εκπαίδευση Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/IRLG0Ci2wME

.

 

 

      Μία Υπέροχη βραδυά γεμάτη Ναυτικό, Αντρειοσύνη, Πατρίδα και Εθνική υπερηφάνεια έζησαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης απο την εκπληκτική διάλεξη που έδωσε ο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού κ.Λεωνίδας Τσιαντούλας.

     Η Σχολή Γονέων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης) συνέχισε τον κύκλο των εκδηλώσεών της στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με ομιλητή το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα.

Μία Υπέροχη βραδυά γεμάτη Ναυτικό, Ανδρειωσύνη, Πατρίδα και Εθνική υπερηφάνεια έζησαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης απο την εκπληκτική διάλεξη που έδωσε ο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού κ.Λεωνίδας Τσιαντούλας Η Σχολή Γονέων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης) συνέχισε τον κύκλο των εκδηλώσεών της στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με ομιλητή το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα. Η ομιλία έγινε και με την ευκαιρία της έλευσης, μετά από 72 χρόνια, του Θωρηκτού Αβέρωφ στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο ομιλητής διετέλεσε κατά το παρελθόν κυβερνήτης. Ο πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν. ανέπτυξε το θέμα: «Από την Αθηναϊκή τριήρη στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Τα ξύλινα τείχη της Πατρίδας μας»

Η ομιλία έγινε και με την ευκαιρία  της έλευσης, μετά από 72 χρόνια, του Θωρηκτού Αβέρωφ στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο ομιλητής διετέλεσε κατά το παρελθόν κυβερνήτης. Ο πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν. ανέπτυξε το θέμα: «Από την Αθηναϊκή τριήρη στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Τα ξύλινα τείχη της Πατρίδας μας»  

Μία Υπέροχη βραδυά γεμάτη Ναυτικό, Ανδρειωσύνη, Πατρίδα και Εθνική υπερηφάνεια έζησαν οι φίλοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης απο την εκπληκτική διάλεξη που έδωσε ο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού κ.Λεωνίδας Τσιαντούλας Η Σχολή Γονέων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης) συνέχισε τον κύκλο των εκδηλώσεών της στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ), τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, με ομιλητή το Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) Πλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Λεωνίδα Τσιαντούλα. Η ομιλία έγινε και με την ευκαιρία της έλευσης, μετά από 72 χρόνια, του Θωρηκτού Αβέρωφ στην Θεσσαλονίκη, στο οποίο ο ομιλητής διετέλεσε κατά το παρελθόν κυβερνήτης. Ο πλοίαρχος Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν. ανέπτυξε το θέμα: «Από την Αθηναϊκή τριήρη στο Θωρηκτό Αβέρωφ. Τα ξύλινα τείχη της Πατρίδας μας»

      Ο ομιλητής, σε μια γλώσσα απλή και γοητευτική, ανέπτυξε με τρόπο σαφή και παραστατικό, με συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα αλλά και με πλούσια παράθεση φωτογραφικού υλικού και βίντεο, πώς τα πλοία μας, τα «ξύλινα τείχη» της Ελλάδος, έχουν στη διαδρομή της ιστορίας σώσει τη χώρα μας από μεγάλες καταστροφές. Tο Πολεμικό μας Ναυτικό, διένυσε  μια ένδοξη πορεία τρεισήμισι χιλιάδων ετών...

20-11-2017 Νίκος ΛΥΓΕΡΟΣ

Καθήλωσε για 3 ώρες τους φίλους της Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο Στρατηγικός Σύμβουλος & Καθηγητής Σρατηγικής κ. Νίκος Λυγερός στην διάλεξη που έδωσε την Δευτέρα 20-11-2017 με το ενδιαφέρον θέμα "Η Έξυπνη Παιδεία"Καθηγητής Γεωστρατηγικής - Στρατηγικός Σύμβουλος

"Η Έξυπνη Παιδεία"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Εφημερίδα "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"

-Ένωση Ποντίων Πιερίας

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/KiS6ayb9PT0

.

 

     Καθήλωσε για 3 ώρες τους φίλους της Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο Στρατηγικός Σύμβουλος & Καθηγητής Σρατηγικής κ. Νίκος Λυγερός στην διάλεξη που έδωσε την Δευτέρα 20-11-2017 με το ενδιαφέρον θέμα "Η Έξυπνη Παιδεία"

    Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε στο ύφος και το ήθος της κλασσικής παιδείας που έχει σήμερα η εκπαίδευση, καταλήγοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν να προσανατολιστούμε προς νέες σύγχρονες και πιο έξυπνες μεθοδολογίες. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της προσαρμογής θα είναι η λειτουργία και ανάπτυξη μιας πιο έξυπνης Παιδείας με σκοπό τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου παιδιού που θα μαθαίνει με μικρότερο κόστος. Μετά ο καθηγητής ανέπτυξε το περιεχόμενο του όρου Έξυπνη Παιδεία.

Ο Καθηγητής Στρατηγικής & Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός ήταν ο ομιλητής στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», την Δευτέρα 20-11-2017 και στα πλαίσια του προγράμματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης. Το θέμα της Ομιλίας του ήτανι: «Η Έξυπνη Παιδεία». Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε στο ύφος και το ήθος της κλασσικής παιδείας που έχει σήμερα η εκπαίδευση,  καταλήγοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν να προσανατολιστούμε προς νέες σύγχρονες και πιο έξυπνες μεθοδολογίες. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της προσαρμογής θα είναι η λειτουργία και ανάπτυξη μιας πιο έξυπνης Παιδείας με σκοπό τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου παιδιού που θα μαθαίνει με μικρότερο κόστος. Μετά ο καθηγητής ανέπτυξε το περιεχόμενο του όρου Έξυπνη Παιδεία.

Ο Καθηγητής Στρατηγικής & Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός ήταν ο ομιλητής στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», την Δευτέρα 20-11-2017 και στα πλαίσια του προγράμματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης. Το θέμα της Ομιλίας του ήτανι: «Η Έξυπνη Παιδεία». Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. καθηγητής αναφέρθηκε στο ύφος και το ήθος της κλασσικής παιδείας που έχει σήμερα η εκπαίδευση,  καταλήγοντας ότι οι καιροί επιβάλλουν να προσανατολιστούμε προς νέες σύγχρονες και πιο έξυπνες μεθοδολογίες. Αντικειμενικός σκοπός αυτής της προσαρμογής θα είναι η λειτουργία και ανάπτυξη μιας πιο έξυπνης Παιδείας με σκοπό τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου παιδιού που θα μαθαίνει με μικρότερο κόστος. Μετά ο καθηγητής ανέπτυξε το περιεχόμενο του όρου Έξυπνη Παιδεία.

       Τόνισε ότι ο ρόλος της Έξυπνης Παιδείας δεν αφορά αποκλειστικά τα προικισμένα παιδιά αλλά όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαίρεση, γιατί λειτουργεί καταλυτικά για την ανάπτυξη της νοημοσύνης τους μέσω τεχνικών, που ενεργοποιούν τη σκέψη. Δεν περιορίζεται...

13-11-2017 Παντελής ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Οι εκδηλώσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ομιλία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, που εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα».    Ο κ. Σαββίδης άρχισε την ομιλία του με μια γενική αναφορά στο ρόλο και την αποστολή που πρέπει να έχουν τα Μ.Μ.Ε. σε μια κοινωνία και έκανε τη διαπίστωση ότι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σήμερα βρίσκονται σε μια μεταβατική κατάσταση και δεν έχουν διαμορφωθεί απολύτως και δεν εναρμονιστεί πλήρως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε σε μια φάση αποδόμησης των Μέσων Ενημέρωσης. Δημοσιογράφος

"Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Βιβλιοπωλείο "ΜΑΤΙ"

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/ax4fKZFBGsA

.

 

    Οι εκδηλώσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ομιλία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, που εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα».

      Ο κ. Σαββίδης άρχισε την ομιλία του με μια γενική αναφορά στο ρόλο και την αποστολή που πρέπει να έχουν τα Μ.Μ.Ε. σε μια κοινωνία και έκανε τη διαπίστωση ότι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σήμερα βρίσκονται σε μια μεταβατική κατάσταση και δεν έχουν διαμορφωθεί απολύτως και δεν εναρμονιστεί πλήρως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε σε μια φάση αποδόμησης των Μέσων Ενημέρωσης.

Οι εκδηλώσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ομιλία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, που εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα».    Ο κ. Σαββίδης άρχισε την ομιλία του με μια γενική αναφορά στο ρόλο και την αποστολή που πρέπει να έχουν τα Μ.Μ.Ε. σε μια κοινωνία και έκανε τη διαπίστωση ότι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σήμερα βρίσκονται σε μια μεταβατική κατάσταση και δεν έχουν διαμορφωθεί απολύτως και δεν εναρμονιστεί πλήρως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε σε μια φάση αποδόμησης των Μέσων Ενημέρωσης.

Οι εκδηλώσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου με μια άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ομιλία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης, που εργάστηκε σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα».    Ο κ. Σαββίδης άρχισε την ομιλία του με μια γενική αναφορά στο ρόλο και την αποστολή που πρέπει να έχουν τα Μ.Μ.Ε. σε μια κοινωνία και έκανε τη διαπίστωση ότι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σήμερα βρίσκονται σε μια μεταβατική κατάσταση και δεν έχουν διαμορφωθεί απολύτως και δεν εναρμονιστεί πλήρως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Βρισκόμαστε σε μια φάση αποδόμησης των Μέσων Ενημέρωσης.

Μια μεταβατική φάση όπου το παλιό συνυπάρχει σε διάφορες μορφές με το νέο και το πεδίο δεν έχει διαμορφωθεί. Η παραδοσιακή εφημερίδα η οποία υποχωρεί, συνυπάρχει με το διαδίκτυο. Η παραδοσιακή τηλεόραση συνυπάρχει ...

6-11-2017 Θεοφάνης ΜΑΛΚΙΔΗΣ

Εκπληκτική η ομιλία – διάλεξη του Δρ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών κ.Θεοφάνη Μαλκίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Ο Άμεσος, μεστός και καθαρός λόγος του κ.Μαλκίδη «μαγνήτισε» τους φίλους της Σχολής Γονέων οι οποίοι «απήλαυσαν» μια εξαιρετικού επιπέδου παρουσίαση του θέματος «Ζητείται Ηγέτης…Η περίπτωση Καποδίστρια».Δρ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

"Ζητείται ΗΓΕΤΗΣ...Η Περίπτωση Καποδίστρια"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Κωνσταντόπουλος Α.Ε.

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/tcbcOBHr2i4

.

 

 

 

    Εκπληκτική η ομιλία – διάλεξη του Δρ. Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών κ.Θεοφάνη Μαλκίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Ο Άμεσος, μεστός και καθαρός λόγος του κ.Μαλκίδη «μαγνήτισε» τους φίλους της Σχολής Γονέων οι οποίοι «απήλαυσαν» μια εξαιρετικού επιπέδου παρουσίαση του θέματος «Ζητείται Ηγέτης…Η περίπτωση Καποδίστρια».

 

 

  Ο κ. Μαλκίδης έθιξε θέματα που αφορούσαν τόσο τον μεγάλο Έλληνα Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, όσο και άλλα ζητήματα πολιτικής και οικονομίας της Ελλάδας του τότε και του σήμερα καθώς και το θέμα των μειονοτήτων.

Με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 η δεύτερη εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης για τη φετινή χρονιά 2017-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ Κατερίνης. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και το θέμα της ομιλίας του ήταν "Ζητείται ηγέτης...Η περίπτωση Καποδίστρια".

Με παρρησία ανέλυσε όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν σε αυτό το κομμάτι της Ιστορίας, ξεκινώντας την ομιλία του με τους στίχους του Σεφέρη : "Δεν έχω κανέναν πολιτικό δεσμό. Μπορώ να μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος." Κι έτσι ακριβώς μίλησε, αβίαστα και ελεύθερα, κατέθεσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του και γέννησε ερωτήματα που...

30-10-2017 ΚΘ' Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών & Ι.Μητροπόλεων

Mε τις ευλογίες της εκκλησίας και τους καλύτερους οιωνούς πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης. Η πρώτη εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων & Παραθρησκείας. Η συνδιάσκεψη ήταν υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και έσχατα»Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Καισαριανής, Βύρωνος & Υμμητού

κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ

"Ο Κύριος ώφθη και Είπεν"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

-Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων

της Εκκλησίας της Ελλάδος

-Ι.Μ.Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/Gdbl9ma1dWc

.

 

 

        Mε τις ευλογίες της εκκλησίας και τους καλύτερους οιωνούς πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης.

Mε τις ευλογίες της εκκλησίας και τους καλύτερους οιωνούς πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης. Η πρώτη εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων & Παραθρησκείας. Η συνδιάσκεψη ήταν υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και έσχατα»

Η πρώτη εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων & Παραθρησκείας. Η συνδιάσκεψη ήταν υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και έσχατα»

Mε τις ευλογίες της εκκλησίας και τους καλύτερους οιωνούς πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, η έναρξη των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων, Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης. Η πρώτη εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της 29ης Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων & Παραθρησκείας. Η συνδιάσκεψη ήταν υπό την αιγίδα του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με θέμα: «Ψευδοπροφήτες – Ψευδομεσσίες και έσχατα»

Η έναρξη των εργασιών έγινε με λαμπρό αγιασμό για την ευόδωση...