14-3-2022 Ιάκωβος Μαρτίδης. «Αλλάζω τον Εαυτόν μου, Αλλάζω τον κόσμο όλο».

Ο άνθρωπος ζει και δεν αργοπεθαίνει, μόνον όταν έχει ένα λόγο να ζήσει. Μόνο όταν έχει ένα σημαντικό σκοπό στη ζωή του. Μόνον όταν έχει νόημα η ζωή του. Μια α-νόητη ζωή ποιος μπορεί να την αντέξει; Μια ζωή χωρίς σκοπό ποιος μπορεί να την υποφέρει; Ο κόσμος, θέλουμε δε θέλουμε, αλλάζει και μάλιστα καθημερινά. Όλοι θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι η αλλαγή του κόσμου ξεκινάει από τον εαυτό μας; Και πόσοι από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τον εαυτό μας; "Όλοι σκέφτονται πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος και κανένας δεν σκέφτεται πως θα έπρεπε να είναι ο εαυτός τους."   Ένας κούκος φέρνει την άνοιξη; Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει τον κόσμο;  Και αν ναι, πως γίνεται; Έχει την δύναμη να το κάνει; Υπάρχει κάποιος τρόπος; Υπάρχουν χρυσές οδηγίες; Με αυτά τα και άλλα πολλά θα μιλήσουμε με τον Ψυχίατρο, Ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα κ. ΙΑΚΩΒΟ ΜΑΡΤΙΔΗ για θέματα καίρια και σημαντικά που διαμορφώνουν τη ζωή μας και επηρεάζουν τη ζωή την δική μας και φυσικά των άλλων.Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής - Συγγραφέας 

ΘΕΜΑ: «Αλλάζω τον Εαυτόν μου, Αλλάζω τον κόσμο όλο».

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ooLZA3TRMgA

.

Ιάκωβος Μαρτίδης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • H Παγκόσμια Ειρήνη ξεκινάει από το … σπίτι μας.
 • Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, σπάνια ξεκινάμε έναν αγώνα για να αλλάξουμε τον εαυτό μας.
 • Η συντριπτική πλειονότητα των ηγετών ανά τον κόσμο δεν μεγάλωσαν καλά από ψυχοπαιδαγωγικής άποψης μέσα στις οικογένειες τους!

Η τελευταία εκδήλωση της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το βράδυ της 14 Μαρτίου με ομιλητή τον Ψυχίατρο, Ψυχοθεραπευτή και Συγγραφέα κ. Ιάκωβο Μαρτίδη. Ο τίτλος του συνοψίζει εύστοχα το περιεχόμενο της διάλεξης: «Αλλάζω τον Εαυτόν μου, Αλλάζω τον κόσμο όλο».

Ο κύριος Μαρτίδης χρησιμοποίησε ποικιλία οπτικού υλικού, με διάφορα παραδείγματα και σύμβολα τα οποία βοηθούσαν τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν ακόμη καλύτερα αυτά

ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι μπορεί να βλέπουμε, να ακούμε ή να βιώνουμε τα ίδια πράγματα, η ερμηνεία όμως αυτών των πραγμάτων είναι εντελώς μοναδική για τον κάθε έναν και την κάθε μία από εμάς. Χρησιμοποίησε, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα του βιβλίου: Ένα βιβλίο = ένα βιβλίο. Εκατό αναγνώστες του ίδιου βιβλίου = εκατό βιβλία.

Συνέχισε, λέγοντας ότι υπάρχουν τόσες αλήθειες, όσες και οι άνθρωποι. Δηλαδή υπάρχουν ...

8-3-2022 Ιωάννης Μάζης - Χρήστος Γκουγκουρέλας

Πόλεμος στην Ουκρανία! Η Ευρώπη σε κίνδυνο? Όσο οι επιχειρήσεις των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζονται στην Ουκρανία, η Δύση επιχειρεί να αντιδράσει. Η Μόσχα χρησιμοποιεί απειλές που έχουν ψυχολογικό αλλά και πραγματικό αντίκτυπο. Προειδοποίησε την Σουηδία και τη Φινλανδία ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολιτικές και στρατιωτικές επιπτώσεις σε περίπτωση που παραβιάσουν την ουδετερότητά τους και ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης επιχειρεί σε μία έκτακτη ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: "Πόλεμος στην Ουκρανία. Μετά τί...?" να αναλύσει τα συγκλονιστικά γεγονότα των ημερών αυτών. Καλεσμένοι ο Ομότιμος Καθηγητής «Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής θεωρίας» στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημων, ΕΚΠΑ. κ. Ιωαννης Θ. Μάζης και ο πρώην Αντινομάρχης Πιερίας και Δικηγόρος LLM του Εμπορικού και Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου κ. Χρήστος Γκουγκουρέλας. Σημαντική παρέμβαση έκανε και ο στρατηγός ε.α. κ. Λάμπρος Τζούμης.Kαθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, ΕΚΠΑ - Δικηγόρος  LLM του Εμπορικού και Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου

 Θέμα : «Πόλεμος στην Ουκρανία. Μετά τί...?» 

 .

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/EJve6GEl5QY

.

Ιωάννης Μάζης:

 • H Tουρκία θα μιμηθεί την Ρωσία. Απαιτούμε από την Δύση να εφαρμόσει τις ίδιες κυρώσεις και στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή του 40% της Κύπρου! Αλλιώς υποκρίνεστε!

Λάμπρος Τζούμης:

 • Να προετοιμαζόμαστε για Διπλωματική και ίσως στρατιωτική σύγκρουση! Ο Ερντογάν πριν υλοποιήσει κάτι, το ανακοινώνει. Βλέπει τις αντιδράσεις και προχωράει!

Χρήστος Γκουγκουρέλας:

 • Το Διεθνές Δίκαιο είναι ο πυλώνας στην Διεθνή Διπλωματία. Σεβασμός στην αυτοδιάθεση και στον αυτοπροσδιορισμό των λαών.

Κρίσιμες και βαρύνουσας σημασίας ιστορικές, πραγματολογικές, γεωπολιτικές και νομικές πτυχές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που εδώ και μέρες απασχολεί σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα ανέδειξαν και ανέλυσαν οι χθεσινοί προσκεκλημένοι της Σχολής Γονέων Κατερίνης.

4-3-2022 Μητρ. Μεσογαίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Χριστίνα Παυλίδου - Γ. Τσιάκκας

Με μία έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό» συνέχισε το πρόγραμμά της η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Οι θεατές είχαν την μεγάλη χαρά να απολαύσουν τον σεναριογράφο και εμπνευστή της σειράς κ. Γιώργο Τσιάκκα και την πρωταγωνίστρια κ. Χριστίνα Παυλίδου, η οποία υποδύεται την μητέρα του Αγίου Παϊσίου αλλά και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΜητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής - Ηθοποιός - Σεναριογράφος

Θέμα : «Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό» 

.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=a6fS18yjRyI

.

.

Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ:

 • Οι Μικρασιάτες και ειδικά οι Καππαδόκες φέραν κάτι πολύ σημαντικό. Φέραν την Αγιότητα. Ζούσαν με κεντρικό σημείο της ζωής τους την Πίστη τους.

Χριστίνα Παυλίδου:

 • Πιάσαμε πάτο κυριολεκτικά. Έτσι νοιώσαμε την ανάγκη να εξομολογηθούμε. Να κάνουμε στην ζωή μας μια επανεκκίνηση!

Γιώργος Τσιάκκας:

 • Όλα αυτά που κάνουμε στην σειρά αυτή είναι αυτά που μάθαμε 20 χρόνια από τον γέροντα μας, από τον άνθρωπο που άλλαξε και νοηματοδότησε την ζωή μας.

Κωνσταντίνος Κορομπίλης:

 • Πώς είναι δυνατόν μια θρησκευτική και ιστορική σειρά να κάνει τέτοια ακροαματικότητα και να σαρώνει τους πίνακες τηλεθέασης στην Ελλάδα με 1.600.000 θεατές αλλά και στην Κύπρο? Γίνονται αυτά στον 21ο αιώνα?

Με μία έκτακτη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Άγιος Παΐσιος. Από τα Φάρασα στον Ουρανό» συνέχισε το πρόγραμμά της η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022. Οι θεατές είχαν την μεγάλη χαρά να απολαύσουν τον σεναριογράφο και εμπνευστή της σειράς κ. Γιώργο Τσιάκκα και την πρωταγωνίστρια κ. Χριστίνα Παυλίδου, η οποία υποδύεται την μητέρα του Αγίου Παϊσίου αλλά και τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟ

28-2-2022 Άγγ. Συρίγος Κ. Γκιουλέκας - Κ.Φωτιάδης - Εφ. Μαυροπούλου

100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος και η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης διοργανώνει την 28 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:00 την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση «100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή». Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος, Ο Δικηγόρος, Δημοσιογράφος και Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Θράκης κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης και η δικηγόρος κ. Έφη Μαυροπούλου, Υπεύθυνη του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού & Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα γεγονότα του 1922 που αποτέλεσε τον «Φρικτό Γολγοθά» της Νεώτερης Ιστορίας μας μαζί με τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά.Υφυπουργός Παιδείας - Βουλευτής Ν.Δ. - Καθ. Παν. Δυτ. Μακεδονίας - Δικηγόρος

Θέμα: "100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή"

          ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

 • Ένωση Ποντίων Νομού Πιερίας 
 • Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
 • Θρακική Εστία Κατερίνης
 • Μορφωτικός Σύλλογος Θρακικός Γανόχωρας
 • Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος» 
 • Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος»
 • Λαογραφικός Σύλλογος Διάδοσης της Ποντιακής Παράδοσης «Ο Πυρίχειος» Σφενδάμης Πιερίας
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης
 • Ιστορικός Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρεια Κατερίνης "ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ" 
 • Σύλλογος Ν. Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jRK9bzHhfzE

.

Άγγελος Συρίγος:

Την Μικρασιατική καταστροφή την φέραμε εμείς. Ήταν το αποτέλεσμα του Εθνικού διχασμού. Είναι η μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη ο Ελληνισμός στην υπερτρισχιλιετή Ιστορία του!

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας:

Όπου Ρωσία ας βάλουμε την λέξη Τουρκία και όπου Πούτιν, Ερντογάν οι οποίοι αμφισβητούν το διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς συνθήκες. Σκεφθείτε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα!

Κωνσταντίνος Φωτιάδης:

Το πάντρεμα του νέου που φέρνε οι Μικρασιάτες με το παλιό, γέννησε το καινούριο που είναι η σύγχρονη Ελλάδα. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην μνήμη. Πρέπει να ακολουθήσουμε την Αντιγόνη και όχι τον Κρέοντα!

Έφη Μαυροπούλου

100 χρόνια μετά ο Μικρασιατικός Ελληνισμός είναι ακόμα δυστυχώς αδικαίωτος από τον Επίσημη Ιστορία και την Διεθνή κοινότητα. Είναι μια ανοικτή πληγή και μας πονάει ακόμη αυτή η τραγωδία!

Κωνσταντίνος Κορομπίλης

Εκατό χρόνια μετά στεκόμαστε με δέος στην ιστορική κληρονομιά του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τιμούμε τους ηρωικούς προγόνους μας και με την σημερινή εκδήλωση αποδίδουμε φόρο τιμής στις γενιές των Μικρασιατών απογόνων.

100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος και η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης διοργανώνει την 28 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:00 την διαδικτυακή αυτή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση «100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή». Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος, Ο Δικηγόρος, Δημοσιογράφος και Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Θράκης κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης και η δικηγόρος κ. Έφη Μαυροπούλου, Υπεύθυνη του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού & Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα γεγονότα του 1922 που αποτέλεσε τον «Φρικτό Γολγοθά» της Νεώτερης Ιστορίας μας μαζί με τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά.

14-2-2022 Μάγδα Τσολάκη - Θωμάς Τέγος - Μάρθα Σπηλιώτου

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου μία εκλεκτή τριάδα επιστημόνων από τον χώρο της υγείας έδωσε το παρόν στις διαδικτυακές ομιλίες της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, τ. Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μάγδα Τσολάκη .Ο Νευρολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος και η Νευρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μάρθα Σπηλιώτη . Το έργο τους έχει καταξιώσει και τους κατέστησε γνωστούς σε όλη και την Ελλάδα και σε επιστημονικούς κύκλους εκτός της Ελλάδος.Νευρολόγος - Ψυχίατρος   Νευρολόγος Αν. Καθ. Α.Π.Θ.   Νευρολόγος Αν. Καθ. Α.Π.Θ.

Θέμα:

Διαχείριση της καθημερινότητας του ασθενούς με Άνοια στην Ελλάδα.

Διαχείριση Εγκεφαλικού Επεισοδίου.

Διαχείριση Επιληπτικού Επεισοδίου.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=su7i2T0tz5A

.

.

 

Την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 μία εκλεκτή τριάδα επιστημόνων από τον χώρο της υγείας έδωσε το παρόν στις διαδικτυακές ομιλίες της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Η Νευρολόγος- Ψυχίατρος, Θεολόγος, τ. Καθηγήτρια και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer κ. Μάγδα Τσολάκη  .Ο Νευρολόγος και Αναπληρωτής Καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος  και η Νευρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Μάρθα Σπηλιώτη . Το έργο τους έχει καταξιώσει και τους κατέστησε γνωστούς σε όλη και την Ελλάδα και σε επιστημονικούς κύκλους εκτός της Ελλάδος.

31-1-2022 Κωνσταντίνος Κλεΐδης. "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας"

Ένα συναρπαστικό ταξίδι της σύγχρονης γνώσης για τον Κόσμο στον οποίο ζούμε με θέμα: "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας" είχαν την χαρά να απολαύσουν την Δευτέρα 31-1-2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με τον Αστροφυσικό - Κοσμολόγο κ. Κωνσταντίνο Κλεΐδη. Ένα ταξίδι στις εσχατιές του Σύμπαντος και στην αρχή του χρόνου!... Ξεναγοί και συνοδοιπόροι μας, οι δύο πιο πετυχημένες περιγραφές του Κόσμου μας: Η Κβαντική Μηχανική και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας!Αστροφυσικός - Κοσμολόγος

Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών,

του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Θέμα: "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: 

Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=I2rng-fqXgI

.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι της σύγχρονης γνώσης για τον Κόσμο στον οποίο ζούμε με θέμα: "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας" είχαν την χαρά να απολαύσουν την Δευτέρα 31-1-2022 οι φίλοι της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με τον Αστροφυσικό - Κοσμολόγο κ. Κωνσταντίνο Κλεΐδη. Ένα ταξίδι στις εσχατιές του Σύμπαντος και στην αρχή του χρόνου!... Ξεναγοί και συνοδοιπόροι μας, οι δύο πιο πετυχημένες περιγραφές του Κόσμου μας: Η Κβαντική Μηχανική και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας!

.

17-1-2022 Σταύρος Μπαλογιάννης "Ο Αδαμάντιος Κοραής ως Ιατρός"

Ο Νευρολόγος Ψυχίατρος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης παρουσίασε διαδικτυακά στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 17-1-2022 τον βίο και την πολιτεία του Αδαμαντίου Κοραή, του δημοκρατικού φρονήματος και της ελεύθερης κρίσης, τον Κοραή της γερής παιδείας και ακμαίας σκέψης, τον μάστορα της γραφής και τον απροκατάληπτο πατριώτη, τον μετρημένο πολιτικό στοχαστή και τον ανεξίθρησκο σχολιαστή, τον λόγιο που συνδυάζει την ευρωπαϊκή μεθοδικότητα με την ευέλικτη δυσπιστία του Έλληνα της Ανατολής. Είναι όντως μεγάλη παράλειψη ότι μέσα στον καταιγισμό των θεμάτων και των απόψεων που προβλήθηκαν για τα διακόσια χρόνια του 1821 απουσίαζαν αναφορές και αναλύσεις για την προσφορά του Αδαμαντίου Κοραή στον Αγώνα, ενώ εξακολουθούσαν να ακούγονται συκοφαντικές κραυγές εναντίον του.Νευρολόγος - Ψυχίατρος

Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ.

Θέμα: "Ο Αδαμάντιος Κοραής ως Ιατρός"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα"

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=lwMYlyGRHfw

.

Σταύρος Μπαλογιάννης: 

- Ο Αδαμάντιος Κοραής ήταν ο πολυγραφότερος των συγγραφέων εν Ελλάδι.

- Με την έναρξη του Απελευθερωτικού αγώνα, τα επιχειρήματα του έγιναν η σημαία του Φιλλεληνικού Κινήματος που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

- Για να μιλήσει κανείς για τον Κοραή, πρέπει να δαπανήσει όλην του την Ζωή.

Ιωάννης Καποδίστριας & Αδαμάντιος Κοραής…Βίοι Παράλληλοι.

 • Δύο άνθρωποι που ταυτίζονται στην αγάπη τους για την Πατρίδα.
 • Ο τρόπος ζωής τους ακολουθεί ακριβώς την ίδια πορεία.
 • Τα δωμάτια τους ήταν τα φτωχότερα που υπήρχαν. Πέθαναν πάμπτωχοι.
 • Δεν ζούσαν για τον εαυτόν τους, παρά μόνο για την Πατρίδα.

Ο Νευρολόγος Ψυχίατρος κ. Σταύρος Μπαλογιάννης παρουσίασε διαδικτυακά στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 17-1-2022 τον βίο και την πολιτεία του Αδαμαντίου Κοραή, του δημοκρατικού φρονήματος και της ελεύθερης κρίσης, τον Κοραή της γερής παιδείας και ακμαίας σκέψης, τον μάστορα της γραφής και τον απροκατάληπτο πατριώτη, τον μετρημένο πολιτικό στοχαστή και τον ανεξίθρησκο σχολιαστή, τον λόγιο που συνδυάζει την ευρωπαϊκή μεθοδικότητα με την ευέλικτη δυσπιστία του Έλληνα της Ανατολής. Είναι όντως μεγάλη παράλειψη ότι μέσα στον καταιγισμό των θεμάτων και των απόψεων που προβλήθηκαν για τα διακόσια χρόνια του 1821 απουσίαζαν αναφορές και αναλύσεις για την προσφορά του Αδαμαντίου Κοραή στον Αγώνα, ενώ εξακολουθούσαν να ακούγονται συκοφαντικές κραυγές εναντίον του.

13-12-2021 Κλεάνθης Γρίβας. "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos".

Με τον γνωστό Νευρολόγο – Ψυχίατρο κ. Κλεάνθη Γρίβα έπεσε η «αυλαία» των εκδηλώσεων για το 2021 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κ. Γρίβας με ανατρεπτικό ομολογουμένως τρόπο παρουσίασε διαδικτυακά το θέμα του: "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos" Ανέφερε χαρακτηριστικά:   Η μεγάλη επανεκκίνηση είναι η σκιαγράφηση ενός εφιαλτικού κόσμου. Ο στόχος είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Υπάρχει τρομερή συσσώρευση πλούτου στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η επιστροφή στην προ της «Πανδημίας» εποχή είναι αδύνατη. Όποιος νομίζει ότι θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση ονειροβατεί ή είναι αφελής! Τα κόμματα δεν είναι είναι εκκλησίες. Είναι «συμμορίες» που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την διακατανομή των προνομίων της εξουσίας!Νευρολόγος - Ψυχίατρος

Θέμα: "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ράδιο Ενημέρωση 92,2

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=058zO25Ukws

.

 

Με τον γνωστό Νευρολόγο – Ψυχίατρο κ. Κλεάνθη Γρίβα έπεσε η «αυλαία» των εκδηλώσεων για το 2021 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κ. Γρίβας με ανατρεπτικό ομολογουμένως τρόπο παρουσίασε διαδικτυακά το θέμα του: "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos" Ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

 • Η μεγάλη επανεκκίνηση είναι η σκιαγράφηση ενός εφιαλτικού κόσμου.
 • Ο στόχος είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση.
 • Υπάρχει τρομερή συσσώρευση πλούτου στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.
 • Η επιστροφή στην προ της «Πανδημίας» εποχή είναι αδύνατη. Όποιος νομίζει ότι θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση ονειροβατεί ή είναι αφελής!
 • Τα κόμματα δεν είναι είναι εκκλησίες. Είναι «συμμορίες» που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την διακατανομή των προνομίων της εξουσίας!

Μια ενδιαφέρουσα οπτική σχετικά με την πορεία των παγκοσμίων εξελίξεων και τις καταληκτικές μορφές που πιθανόν αυτές θα έχουν τα επόμενα χρόνια ανέδειξε στη χθεσινή ομιλία του στη Σχολή Γονέων Κατερίνης ο πολυγραφότατος και παρεμβατικός Ψυχολόγος, Κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ της Ψυχιατρικής στο ΑΠΘ κ. Κλεάνθης Γρίβας.

Με τον γνωστό Νευρολόγο – Ψυχίατρο κ. Κλεάνθη Γρίβα έπεσε η «αυλαία» των εκδηλώσεων για το 2021 της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο κ. Γρίβας με ανατρεπτικό ομολογουμένως τρόπο παρουσίασε διαδικτυακά το θέμα του: "Bill Gates. Οικονομικό forum Davos" Ανέφερε χαρακτηριστικά:   Η μεγάλη επανεκκίνηση είναι η σκιαγράφηση ενός εφιαλτικού κόσμου. Ο στόχος είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Υπάρχει τρομερή συσσώρευση πλούτου στο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η επιστροφή στην προ της «Πανδημίας» εποχή είναι αδύνατη. Όποιος νομίζει ότι θα επιστρέψουμε στην πρότερη κατάσταση ονειροβατεί ή είναι αφελής! Τα κόμματα δεν είναι είναι εκκλησίες. Είναι «συμμορίες» που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την διακατανομή των προνομίων της εξουσίας!

Επίκεντρο της τοποθέτησης του κ. Γρίβα ήταν το οικονομικό forum του Davos της Ελβετίας, στο οποίο συγκεντρώνονται κάθε...

29-11-2021 π. Ευάγγελος Παπανικολάου "Ιερό Μνημόσυνο στους ήρωες του 1821".

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το αφιέρωμα της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21. Ομιλητής ο εκλεκτός και γνωστός στο πανελλήνιο ιερεύς, ιατρός και ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Το θέμα της διαδικτυακής ομιλίας ήταν «Ιερό μνημόσυνο στους ήρωες του 1821»  Γλαφυρός, χειμαρρώδης και με παραστατικό τρόπο τέλεσε το ¨μνημόσυνο¨. Αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, ο αριθμός των αυξάνονταν με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι η ομιλία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.Ιατρός - Ιεραπόστολος

Θέμα: "Ιερό Μνημόσυνο στους ήρωες του 1821".

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ένωση Θεολόγων Πιερίας

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=o8x4NaSuFK0

.

Φανταστικός ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης:

Απολαύστε την εκπληκτική του ομιλία για τους ήρωες του 1821.

"Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του 21".

.

            Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το αφιέρωμα της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21. Ομιλητής ο εκλεκτός και γνωστός στο πανελλήνιο ιερεύς, ιατρός και ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Το θέμα της διαδικτυακής ομιλίας ήταν «Ιερό μνημόσυνο στους ήρωες του 1821»  Γλαφυρός, χειμαρρώδης και με παραστατικό τρόπο τέλεσε το ¨μνημόσυνο¨. Αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, ο αριθμός των αυξάνονταν με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι η ομιλία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το αφιέρωμα της Σχολής Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21. Ομιλητής ο εκλεκτός και γνωστός στο πανελλήνιο ιερεύς, ιατρός και ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Το θέμα της διαδικτυακής ομιλίας ήταν «Ιερό μνημόσυνο στους ήρωες του 1821»  Γλαφυρός, χειμαρρώδης και με παραστατικό τρόπο τέλεσε το ¨μνημόσυνο¨. Αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών, ο αριθμός των αυξάνονταν με την πάροδο του χρόνου. Δεδομένου ότι η ομιλία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Άρχισε την ομιλία με την παρατήρηση ότι ο εορτασμός δεν έγινε καλά λόγω του ιού. Το κακό για την πτώση της Πόλης άρχισε το 1204 και όχι το  1453 που έπεσε η Πόλη. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος από τον Μυστρά γίνεται αυτοκράτορας. Προσπαθεί και αγωνίζεται για την ...

22-11-2021 π. Γεώργιος Σχοινάς. "Ερωτικές Σχέσεις"

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, εφημέριος του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, ήταν ο ομιλητής της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Το θέμα της ομιλίας του άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό: "Ερωτικές Σχέσεις" •	Σκορπιζόμαστε δεξιά και αριστερά στο κυνήγι της ηδονής και της αλληλοικανοποίησης! •	 Στο όνομα μια δήθεν ειλικρίνειας πληγώνουμε τον ή την σύζυγο μας! •	Έχουμε πολλά «ακήρυκτα» διαζύγια δηλαδή γάμους που συντηρούνται σε συμβατικό επίπεδο! •	Παντρευτήκαμε για να ενωθούμε με τον Χριστό και συνεργαζόμαστε με τον άνθρωπο μας για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ένωση μας με τον Χριστό.

Πρωτοπρεσβύτερος - Νομικός. 

Θέμα: "Ερωτικές Σχέσεις"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/TEY4SP4P4R8

.

                       π. Γεώργιος Σχοινάς διαδικτυακά από το Ανοικτό πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • Σκορπιζόμαστε δεξιά και αριστερά στο κυνήγι της ηδονής και της αλληλοικανοποίησης!
 • Στο όνομα μια δήθεν ειλικρίνειας πληγώνουμε τον ή την σύζυγο μας!
 • Έχουμε πολλά «ακήρυκτα» διαζύγια δηλαδή γάμους που συντηρούνται σε συμβατικό επίπεδο!
 • Παντρευτήκαμε για να ενωθούμε με τον Χριστό και συνεργαζόμαστε με τον άνθρωπο μας για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ένωση μας με τον Χριστό.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, εφημέριος του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, ήταν ο ομιλητής της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Το θέμα της ομιλίας του άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό: "Ερωτικές Σχέσεις"

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σχοινάς, εφημέριος του Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου, ήταν ο ομιλητής της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Το θέμα της ομιλίας του άκρως ενδιαφέρον και προκλητικό: "Ερωτικές Σχέσεις" •	Σκορπιζόμαστε δεξιά και αριστερά στο κυνήγι της ηδονής και της αλληλοικανοποίησης! •	 Στο όνομα μια δήθεν ειλικρίνειας πληγώνουμε τον ή την σύζυγο μας! •	Έχουμε πολλά «ακήρυκτα» διαζύγια δηλαδή γάμους που συντηρούνται σε συμβατικό επίπεδο! •	Παντρευτήκαμε για να ενωθούμε με τον Χριστό και συνεργαζόμαστε με τον άνθρωπο μας για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ένωση μας με τον Χριστό.

15-11-2021 Γεώργιος Κωνσταντόπουλος "ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς".

πρ. Υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πρόεδρος Σ.Ε.Β.Ε. - Πρόεδρος "ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ"

Θέμα: "ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς".

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο σημερινός ομιλητής στη Σχολή Γονέων, Δρ. Γεώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, και δη επικεντρωμένος στην ουσία επί ενός τεράστιου ζητήματος που σχετίζεται με την ελληνική οικονομία και τη δομική ιδιομορφία της: τις «εξαγωγές, η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς» και τον συνεπαγόμενο βαθμό της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Η προσέγγιση του βασίστηκε στην παράθεση αριθμητικών δεδομένων αλλά ουσιαστική στόχευση της παρουσίασης του υπήρξε η ψηλάφηση και διαπίστωση της οντολογικής θέσης της ελληνικής οικονομίας στο παγκόσμιο στερέωμα.ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κωνσταντόπουλος Α.Ε.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ZPd4fU3V2ZQ

.

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος διαδικτυακά από το Ανοικτό πανεπιστήμιο Κατερίνης:

 • το δόγμα ‘‘παράγω και εξάγω’’ είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα να ανακτήσει η Ελλάδα την θέση που της αξίζει στον διεθνή ρόλο.
 • δυναμική, ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα τα τρία βασικά χαρακτηριστικά της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
 • τα σήματα ‘‘Made in Greece’’ και ‘‘Made in Macedonia’’, γνήσια επιτυχία του ΣΕΒΕ, θα ανοίξουν τις προοπτικές των εντόπιων επιχειρήσεων.

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο σημερινός ομιλητής στη Σχολή Γονέων, Δρ. Γεώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, και δη επικεντρωμένος στην ουσία επί ενός τεράστιου ζητήματος που σχετίζεται με την ελληνική οικονομία και τη δομική ιδιομορφία της: τις «εξαγωγές, η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς» και τον συνεπαγόμενο βαθμό της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Η προσέγγιση του βασίστηκε στην παράθεση αριθμητικών δεδομένων αλλά ουσιαστική στόχευση της παρουσίασης του υπήρξε η ψηλάφηση και διαπίστωση της οντολογικής θέσης της ελληνικής οικονομίας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο σημερινός ομιλητής στη Σχολή Γονέων, Δρ. Γεώργος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, και δη επικεντρωμένος στην ουσία επί ενός τεράστιου ζητήματος που σχετίζεται με την ελληνική οικονομία και τη δομική ιδιομορφία της: τις «εξαγωγές, η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς» και τον συνεπαγόμενο βαθμό της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Η προσέγγιση του βασίστηκε στην παράθεση αριθμητικών δεδομένων αλλά ουσιαστική στόχευση της παρουσίασης του υπήρξε η ψηλάφηση και διαπίστωση της οντολογικής θέσης της ελληνικής οικονομίας στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η Ελλάδα, καταρχάς, είναι μεν η 50η οικονομία στον Κόσμο, το μερίδιο της, ωστόσο, στις ευρωπαϊκές εξαγωγές αγαθών είναι μόλις 0,6% και αντιστοίχως στις παγκόσμιες 0,2%. Αυτή δε η ισχνότητα της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εμπόριο καταδεικνύει το έλλειμμα εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και την ατελή μέχρι σήμερα αξιοποίηση, από την πλευρά της, της σπουδαίας γεωστρατηγικής θέσης που έχει η χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ μας τόνισε ότι η κρίση της προηγούμενης δεκαετίας υπήρξε μια ιδιότυπη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Η εξαγωγική μας επίδοση από 9,4% επί του ΑΕΠ το 2010 αυξήθηκε σε 18,6% επί του ΑΕΠ το 2020 και τούτο συνέβη διότι αφενός συρρικνώθηκε κατά ...

8-11-2021 Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ - Κ. ΠΑΝΤΟΣ "Υπογεννητικότητα - Υπογονιμότητα - Δημογραφικό".

1

Περιφερειάρχης Αττικής - Πρόεδρος Ι.Σ.Α.

Δρ. Ιατρικής Σχολής - Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής

ΘΕΜΑ: "Υπογεννητικότητα - Υπογονιμότητα - Δημογραφικό".

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

.

Γεώργιος Πατούλης:

 • Σκοπός της ενημέρωσης είναι να αποφευχθεί η ακούσια ατεκνία, για τα όρια που θέτει η φύση, ενώ συγχρόνως σεβόμαστε την ατεκνία από επιλογή.
 • Το εμβόλιο οχυρώνει με αντισώματα τις εγκυμονούσες αλλά και το έμβρυο.

Κωνσταντίνος Πάντος:

 • Ζευγάρια που όταν τους αναλύω τα επιστημονικά δεδομένα περί γονιμότητας καταλήγουν με την έκφραση … Άχ να ήξερα!
 • Η ματαίωση του συνεδρίου στα Γιάννενα προκλήθηκε από μεθοδευμένες  προσεγγίσεις.

Κωνσταντίνος Κορομπίλης:

 • Στην Σχολή Γονέων Κατερίνης σεβόμαστε την Δημοκρατία, την Ελευθεροτυπία, την Ελευθερογνωμία και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός και καθεμιάς για Ελεύθερη βούληση και Ελεύθερη γνώμη.

Τη Δευτέρα 8-11-2021, στη διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης καθώς και ο Δρ. Ιατρικής Σχολής και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής κ. Κωνσταντίνος Πάντος. Το θέμα της ομιλίας τους αφορούσε το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, την υπογεννητικότητα  και της υπογονιμότητας των γυναικών.

Τη Δευτέρα 8-11-2021, στη διαδικτυακή εκδήλωση της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης καθώς και ο Δρ. Ιατρικής Σχολής και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγής κ. Κωνσταντίνος Πάντος. Το θέμα της ομιλίας τους αφορούσε το Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, την υπογεννητικότητα... 

1-11-2021 Βασίλειος ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ "100 + 9 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"

Συνταγματάρχης Ε.Σ. ε.α. 

Διευθυντής του Ελληνικού Φαρμακευτικού ΜουσείουΈνα υπέροχο μάθημα ιστορίας για το πώς σώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Βουλγάρους και πώς απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό, διανθισμένο με συλλεκτικές φωτογραφίες και γκραβούρες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διαδικτυακά οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 1-11-2021 από τον Συνταγματάρχη ΕΣ ε.α. Βασίλειο Νικόλτσιο και θέμα: "100 + 9 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"

ΘΕΜΑ: "100 + 9 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας

.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

.

     

 

Hasan Tahsin Pasha (1850-1918)

 • «Η Θεσσαλονίκη εχάθη, αλλά η Θεσσαλονίκη εσώθη»! … 26 Οκτωβρίου 1912

 

Βασίλειος Νικόλτσιος:

 • Έτσι σώθηκε η Θεσσαλονίκη. Χάρη στην πληροφορία του Φίλιππου Νίκογλου έμαθε ο Ελευθέριος Βενιζέλος τις κινήσεις των Βουλγάρων και έστρεψαν τις δυνάμεις στην Θεσσαλονίκη και όχι στο Μοναστήρι.
 • Η παράδοση της Θεσσαλονίκης άνευ μάχης ήταν αυτό που την έσωσε από τους Βουλγάρους.
 • Αν δεν ήμουν Μακεδόνας, θα’ θελα να ήμουν Κρητικός.

Ένα υπέροχο μάθημα ιστορίας για το πώς σώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Βουλγάρους και πώς απελευθερώθηκε από τον Ελληνικό στρατό, διανθισμένο με συλλεκτικές φωτογραφίες και γκραβούρες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διαδικτυακά οι φίλοι της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 1-11-2021 από τον Συνταγματάρχη ΕΣ ε.α. Βασίλειο Νικόλτσιο και θέμα: "100 + 9 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης"

Μετά την προβολή του συγκινητικού χαιρετισμού του πιλότου του F16, ανήμερα της Εθνικής εορτής στις 28-10-2021, ο συνταγματάρχης - διευθυντής φαρμακευτικού μουσείου κ. Βασίλειος Νικόλτσιος ξεκίνησε την καταγραφή του ιστορικού των γεγονότων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο των Βαλκανικών πολέμων.

24-10-2021 Aγγ.Συρίγος - Κοσμάς Χρηστίδης - Χρ. Βαΐτσης

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ Άγγελος Συρίγος, ο Ναύαρχος ε.α. & Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαΐτσης την Κυριακή 24 Οκτ. 2021 μίλησαν διαδικτυακά στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε μία έκτακτη εκδήλωση με θέμα: την Ελληνογαλλική Αμυντική συμφωνία, την ανατροπή ισορροπίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra, Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

Ναύαρχος ε.α. - Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Πτέραρχος ε.α. - Επίτιμος Α/ΓΕΑ

Θέμα: "Ελληνο Γαλλική Αμυντική Συμφωνία"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εφημερίδα "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"

.

.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ Άγγελος Συρίγος, ο Ναύαρχος ε.α. & Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαΐτσης την Κυριακή 24 Οκτ. 2021 μίλησαν διαδικτυακά στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε μία έκτακτη εκδήλωση με θέμα: την Ελληνογαλλική Αμυντική συμφωνία, την ανατροπή ισορροπίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

 

Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ Άγγελος Συρίγος, ο Ναύαρχος ε.α. & Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαΐτσης την Κυριακή 24 Οκτ. 2021 μίλησαν διαδικτυακά στην Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης σε μία έκτακτη εκδήλωση με θέμα: την Ελληνογαλλική Αμυντική συμφωνία, την ανατροπή ισορροπίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τα Rafale και τις φρεγάτες Belharra.

18-10-2021 Δημήτριος ΛΑΚΑΣΑΣ "Άνθρωπος 4.0 - Σοφή διαχείριση της γνώσης"

Πρεμιέρα την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκινώντας για 33η συνεχόμενη χρονιά την Ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο της τον κ. Δημήτριο Λακασά, CEO της Οlympia Electronics και συγγραφέα του "Ανθρωπος 4.0" και θέμα: "Ανθρωπος 4.0 - Σοφή Διαχείριση της γνώσης"

CEO Olympia Electronics - Συγγραφέας "Ανθρωπος 4.0"

ΘΕΜΑ: "Ανθρωπος 4.0 - Σοφή Διαχείριση της γνώσης"

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιμελητήριο Πιερίας

 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ:

.
.
 • Τι είναι επιτέλους αυτή η 4η Βιομηχανική Επανάσταση;

   

   

 • Ρομπότ ή άνθρωπος;

   

   

 • Τεχνητή νοημοσύνη ή ανθρώπινη λογική;

   

   

 • Θα επικρατήσει το φως ή το σκοτάδι;

 Πρεμιέρα την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκινώντας για 33η συνεχόμενη χρονιά την Ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο της τον κ. Δημήτριο Λακασά, CEO της Οlympia Electronics και συγγραφέα του "Ανθρωπος 4.0" και θέμα: "Ανθρωπος 4.0 - Σοφή Διαχείριση της γνώσης"

Πρεμιέρα την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 για την Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ξεκινώντας για 33η συνεχόμενη χρονιά την Ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο της τον κ. Δημήτριο Λακασά, CEO της Οlympia Electronics και συγγραφέα του "Ανθρωπος 4.0" και θέμα: "Ανθρωπος 4.0 - Σοφή Διαχείριση της γνώσης"

Ο Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη με αναφορές στο βιβλίο του κυρίου Λακασά. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, το εξής χωρίο «Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση είναι προ των πυλών και αναμένεται να αλλάξει πολλά. Δεν πρέπει όμως να αλλάξει τον άνθρωπο. Αν ‘αυτού θα πρέπει να τον βελτιώσει». Συνέχισε αναφέροντας πως το βιβλίο γράφτηκε μεταξύ άλλων και εν μέσω καραντίνας. Τα συγγραφικά έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν αποκλειστικά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το έργο του συμπεριλαμβάνει πολλά ζητήματα που άπτονται του σήμερα όπως αυτή η ξαφνική στροφή σε πλατφόρμες και ...